Νέα κριτική, με αφορμή τις γαλλικές εκλογές, δέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης από το διαδικτυακό τρολ Marka2, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «μεγαλύτερο ηττημένο του θριάμβου του Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία», καθώς -όπως σημειώνει- εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με όσα είπε στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για να «ξορκίσει» την ενιαία προοδευτική παράταξη, που δήθεν, απειλεί την μικροεξουσία του.

Μάλιστα το τρολ παραθέτει και σχετικό βίντεο με δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ενώσεις δια της απλής συγκολλήσεως δεν κέρδισαν ποτέ ένα κόμμα που κυβερνά όσο διεφθαρμένο κι αν ήταν. Ούτε αντιμετώπισαν ποτέ αποτελεσματικά τους κινδύνους που έρχονται από τη δεξιά. Ακόμη και στη Γαλλία, Ο αριστερός συνασπισμός αφαίρεσε από τον Μακρόν και όχι από τη Λεπέν», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το Σάββατο, όπως σημειώνεται στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση.

Πάντως, μετά το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης αναδιπλώθηκε, γράφοντας, ανάμεσα σε άλλα, σε ανάρτησή του: «Ο λαός της Γαλλίας έδειξε τον δρόμο. Στάθηκε απέναντι στο τέρας της Ακροδεξιάς και τον απαξιωμένο νεοφιλελευθερισμό. Με ένα λαϊκό μέτωπο επιβεβλημένο από την κοινωνία για να αντιπαρατεθεί με το μίσος και την οπισθοδρόμηση. Με τη σύγχρονη Αριστερά στην πρώτη γραμμή της Δημοκρατίας»,.