ΚΕΝΤΡΗ ατάκα του Γιάννη Βογιατζή στον Φαίδωνα Γεωργίτση από την παλιά καλή ελληνική ταινία έρχεται να αποτυπωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και η στάση των μελών της –η πλειοψηφία αυτών– ως προς τα όσα τους είπε ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτηριστική, αφού παρότι τους χτύπησε ευθέως το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» σιώπησαν. Όπως σιωπούν με όσα λέει για «μαύρο χρήμα» και για αμοιβές τρολ του Διαδικτύου. Το τελευταίο χτύπημα είναι ότι μάλλον θα τους βάλει να ζητήσουν συγγνώμη από τους ΠΑΣΟΚους για όσα τους έχουν σύρει οι ΣΥΡΙΖΑίοι τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος εμφανίσθηκε διατεθειμένος να ζητήσει συγγνώμη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για εκφράσεις που έχουν ειπωθεί κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων αλλά και μετά σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν νομίζω πως το θέμα πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι με εμένα προσωπικά, διότι είμαι νέος σε αυτόν τον στίβο» για να προσθέσει:

«Νομίζω είναι πιο πολύ θέμα με την ιστορία που υπάρχει και αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο έχω συνειδητοποιήσει στην πολιτική στην Ελλάδα είναι ότι ο κόσμος που αγωνίζεται στον στίβο της πολιτικής έχει μνήμη. Άρα λοιπόν μπορεί να αναρωτιέμαι τι σου έχω κάνει εγώ; Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι, είναι ότι κάτι είχε ειπωθεί πριν από χρόνια, είχε γίνει κάτι. Ε, αυτό το συνειδητοποιώ και αυτά πρέπει να τα λύσουμε».

Με απλά λόγια, ο Στέφανος Κασσελάκης που δεν ήταν… εδώ εκείνη την περίοδο δεν μετράει. Άρα; Θα πει σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη; Και ναι μεν πολλοί εκ των υπουργών του Αλέξη Τσίπρα είναι εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής ή έχουν μεταπηδήσει στη Νέα Αριστερά, όπως υπάρχουν και αυτοί που έχουν μείνει και έχουν και πόστα στην Κουμουνδούρου.

Θα βάλει για παράδειγμα τον Παύλο Πολάκη να ζητήσει συγγνώμη από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για όσα έχει πει και έχει κάνει; Θα βάλει τον Νίκο Παππά, ή τον Αλέξη Τσίπρα; Τι ακριβώς σχεδιάζει; Η συγγνώμη του θα μετρήσει; Θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά αυτός; Το θέμα έχει ενδιαφέρον. Οπως και το τι θα πράξουν, πώς θα αντιδράσουν τα στελέχη του κόμματός του.

Στον ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε έχουν καταπιεί τα πάντα. Συνολικά τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη και την ισοπέδωση κάθε ιδεολογικής τοποθέτησης. Ακόμη και τα «ιερά τοτέμ» της Αριστεράς –του ΣΥΡΙΖΑ πάντα– έχει κατεδαφίσει χωρίς αντιδράσεις. Γιατί να μην κάνουν και αυτό; Γιατί να μην «ξυρίσουν» το μουστάκι;