«Είναι ένα ορόσημο με την έννοια ότι δεν είναι νίκη ενός κόμματος, είναι χαρακτηριστικό ζήτημα το οποίο υπερβαίνει κόμματα, χρώματα, παρατάξεις. Δεν είναι νίκη ενός κόμματος, είναι νίκη του πολιτικού συστήματος, είναι νίκη του κοινοβουλίου, είναι νίκη της δημοκρατίας» επισήμανε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», η κ. Κεραμέως είπε ότι με την άρση των περιορισμών «ελπίζουμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων το οποίο συνεπάγεται και μεγαλύτερο αριθμό τμημάτων άρα και μεγαλύτερη κάλυψη στις γεωγραφικές περιοχές».

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε θετική στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου. «Είμαστε θετικοί στο να δίνουμε τις μεγαλύτερες δυνατές διευκολύνσεις στους εκλογείς προκειμένου να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου, στο πλαίσιο αυτό έχουμε πει ότι ναι θα εξετάσουμε το ζήτημα της επιστολικής ψήφου. Έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε σε αυτό, πρέπει να συζητήσουμε όλα τα κόμματα μαζί» είπε.

Η υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε επίσης ότι γίνεται η επεξεργασία μιας διάταξης που θα επιτρέπει στους πολίτες να ψηφίζουν από τον τόπο της εργασίας τους.