Σήμερα το Κοινοβούλιο διορθώνει μια εθνική παράλειψη με την ψήφιση της ρύθμισης που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Ελληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν για την πατρίδα, αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους: «Με έναν νόμο κι ένα άρθρο», όπως εμφαντικά τόνισε χθες στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. Δυστυχώς αυτό το μεγάλο θεσμικό βήμα, τη δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση των Ελλήνων της ομογένειας, δεν το ακολουθούν όλα τα κόμματα. Δεν μας εκπλήσσει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ούτε ασφαλώς μας αιφνιδιάζει η μικροψυχία της Ελληνικής Λύσης και των Σπαρτιατών. Εκαστος εφ’ ω ετάχθη. 

Η Αριστερά έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για τους «μπρούκληδες» και ως εκ τούτου είναι αναμενόμενη η στάση της, έστω κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ στρίβει διά της τακτικής που θεωρεί την όποια πρωτοβουλία της κυβέρνησης «επικοινωνιακού χαρακτήρα». Προφάσεις εν αμαρτίαις ώστε να δικαιολογήσουν το εθνικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσαν. Οσο για τους «πατριώτες της φακής», είτε με την περικεφαλαία και τη χλαμύδα του Λεωνίδα είτε με τον μανδύα του κόμματος που έχει τις «αυθεντικές»... ελληνικές λύσεις, ας τους χαίρονται οι πατριώτες που τους ψήφισαν. 

Στη συναίνεση που επεδίωξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταποκρίθηκαν το ΠΑΣΟΚ, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη. Θα αποτελούσε ισχυρό μήνυμα για τον Ελληνισμό της διασποράς να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και τα άλλα κόμματα. Δυστυχώς, όμως, δεν τους το επέτρεψε η ιδεοληψία και το κομματικό συμφέρον που υπερίσχυσε έναντι της φωνής του Ελληνισμού να ακούγεται όπου κι αν βρίσκεται.