Διαβάζω στην ιστοσελίδα ieidiseis το εξής: «Ενας συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα είχε εκστομίσει μια ατάκα, που θεωρείται πλέον κλασική, στην προσπάθειά του να περιγράψει τη... νοημοσύνη και τις... δεξιότητες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς, είπε, αν τους αφήσεις μόνους τους να διασχίσουν την Πειραιώς, θα τους πατήσει αυτοκίνητο. Ας την αφιερώσουμε, λοιπόν, εξαιρετικά σε στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία λόγω της εμπάθειας προς τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν πυκνώσει τις επαφές με ομόσταυλους της Νέας Αριστεράς». Το κείμενο καταλήγει με τη συμβουλή «Προσοχή στα αυτοκίνητα, σύντροφοι».

Ευτυχώς που το είπε ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα διότι από μόνοι μας δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι. Ως τώρα νομίζαμε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδικημένες ιδιοφυΐες. Οπως ήταν αναμενόμενο, το εν λόγω δημοσίευμα έγινε «σημαία» στα social media από τους μανιώδεις υποστηρικτές του προέδρου Στέφανου με σπόντες προς την Ολγα Γεροβασίλη και τη συνάντηση που είχε στην Καλαμάτα με τον Αλέξη Χαρίτση της Νέας Αριστεράς.

Ομως, το κύριο ζητούμενο δεν είναι αυτό, αλλά το πόσο αθόρυβα συντελείται η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε ένα τυπικό κεντροδεξιό κόμμα. Αλλωστε, ακόμα και η διακηρυγμένη βούληση του προέδρου Στέφανου να δημιουργήσει το κόμμα των Δημοκρατών της Ελλάδας κατά τα πρότυπα των Democrats των ΗΠΑ αυτό υποδηλώνει, καθώς οι Dems κινούνται στο κεντροδεξιό φάσμα και αντιδιαστέλλοναι από το αριστερό κίνημα του Μπέρνι Σάντερς. Είναι εντυπωσιακό τα όσα υπομένουν όλοι αυτοί οι, υποτίθεται, «ριζοσπάστες αριστεροί», χωρίς να βγάζουν κιχ. Μέχρι και ηλίθιους που δεν μπορούν να περάσουν έναν δρόμο χωρίς να τους πατήσει αυτοκίνητο τους λένε. Και, δυστυχώς, είμαστε ακόμη στην (πολλή) αρχή.