Δεν άρεσε πολύ στον Παύλο Πολάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέντορα του νέου προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, το γεγονός ότι ο υποψήφιος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις τελευταίες εθνικές εκλογές Γρηγόρης Γεροτζιάφας επέλεξε να κρατήσει αποστάσεις από τη νέα ηγεσία, επειδή, όπως δήλωσε, δεν έχει ακούσει ακόμα τις θέσεις της για την Υγεία. Έναν χώρο που ενδιαφέρει άμεσα τον κ. Γεροτζιάφα, καθώς είναι καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Από πλευράς του, λοιπόν, ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης δημοσίευσε μία ανάρτηση στο Facebook, μέσα από την οποία επιτέθηκε στον κ. Γεροτζιάφα, κάνοντας λόγο, με το γνωστό ασήκωτο πολακικό του ύφος, για «πολύ μπλα μπλα» για τη δήλωση του καθηγητή, «αλλά από ουσία μηδέν», επισημαίνοντας πως δεν ήταν ποτέ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ειρωνευόμενος τον κάλεσε να προσέχει μην «πάρει τα βουνά».

«Στην "καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από τη ΝΔ" συνέβαλαν κάποιοι όπως εσύ που με αριστερό ένδυμα νομιμοποίησαν Τσιόδρες και Μαγιορκίνηδες και Βασιλακόπουλους όπως και τον Μητσοτάκη», συμπλήρωσε στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης, με την οποία επιτίθετο στον πρώην συνυποψήφιό του Γρηγόρη Γεροτζιάφα, με τον οποίο, όπως φαίνεται από την παραπάνω δήλωση, είχε σοβαρές διαφωνίες τελικά. 

Πολάκης: Μόνο στην επιτροπή τεχνοκρατών ήρθες, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Γρήγορη Γεροτζιάφα:

Α) μόνο στην επιτροπή τεχνοκρατών ήρθες, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Β) στην «καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από τη ΝΔ» συνέβαλαν κάποιοι όπως εσύ που με αριστερό ένδυμα νομιμοποίησαν Τσιόδρες και Μαγιορκίνηδες και Βασιλακόπουλους όπως και τον Μητσοτάκη! Γιατί δεν υπάρχει «καθαρή και ουδέτερη επιστήμη». Υπάρχει γνώση που ο τρόπος που παράγεται και ο τρόπος που χρησιμοποιείται είτε καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων είτε απλά και ΚΥΡΙΩΣ μεγιστοποιεί τα κέρδη κάποιων!!

Γ) Πολύ μπλα μπλα η δήλωση ''αποχώρησής'' σου (από κει που δεν έγινες μέλος ποτέ,) αλλά από ουσία μηδέν! Πρόσεξε μην ''πάρεις τα βουνά''».