Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο KONTRA Channel και στη δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη, προφανώς στοχεύοντας να βάλει ένα «φρένο» στο πολεμικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και μερικές εβδομάδες. Από τη μια «γειώνει» εντός του κομματικού πλαισίου τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ως ήδη εκπεφρασμένες και άρα, όχι κάτι το εντελώς ξένο, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει ότι αφενός δεν εμπίπτουν στις θέσεις του κόμματος, κι ότι αφετέρου, οι θέσεις που υιοθετεί το κόμμα, πρέπει προηγουμένως να έχουν ψηφιστεί από το συνέδριο.  

Είναι μάλλον αμφίβολο, εάν με τέτοιες δηλώσεις μπορεί κανείς να κατευνάσει τα πνεύματα, ιδίως από τη στιγμή που ως κύριο εκφραστή των θέσεων Κασσελάκη, ο Χρήστος Σπίρτζης κατονόμασε τον Παύλο Πολάκη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα εσωκομματικά «μαχαίρια» θα συνεχίσουν να ακονίζονται, ενώ η ώρα που θα χρησιμοποιηθούν, δείχνει να είναι πολύ κοντά. 

Η δήλωση Σπίρτζη

Χρήστος Σπίρτζης «Ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει τις θέσεις του, οι οποίες δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται, ξέρετε. Με εξαίρεση μια-δυο θέσεις, οι υπόλοιπες έχουν επαναληφθεί από πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Απ' τον Παύλο τον Πολάκη ας πούμε, αν δείτε την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή, τα περισσότερα περιλαμβάνονται. Αυτό όμως είναι προτάσεις και θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν τη βαρύτητά τους, επειδή είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι του κόμματος. Το κόμμα έχει συγκεκριμένες θέσεις και αποφάσεις, από το προηγούμενο συνέδριο. Και έχει και συγκεκριμένες διαδικασίες που έχει αποφασίσει και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ».