Αποχωρήσεις υποψηφίων και έντονη γκρίνια μετά την απόφαση της Κωνσταντοπούλου να αλλάξει τη σειρά στα ψηφοδέλτια, με την ίδια ωστόσο να ισχυρίζεται ότι θέλει να φτιάξει την καλύτερη δυνατή Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ισχυρές αναταράξεις στην Πλεύση Ελευθερίας έχει προκαλέσει η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να «διορίσει» στη νέα Βουλή τους ημέτερους, εφόσον οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν και το κόμμα βρεθεί στο Κοινοβούλιο.

Υποψήφιοι αποχωρούν, μετά τις αποφάσεις της επικεφαλής του κόμματος, ενώ έντονη είναι η γκρίνια στο εσωτερικό, αφού δεν είναι λίγοι όλοι όσοι αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι ανήθικο να αλλάζουν οι λίστες. Και μπορεί η κυρία Κωνσταντοπούλου να ισχυρίζεται ότι θέλει να φτιάξει την καλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική ομάδα, ωστόσο οι επιλογές της μάλλον δείχνουν ότι θέλει να φτιάξει μια «αρεστή» στην ίδια ΚΟ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εκλόγιμη θέση τοποθετεί τον σύντροφό της και σκηνοθέτη Διαμαντή Καραναστάση (που δεν ήταν καν υποψήφιος, αλλά η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι… ιδρυτικό μέλος), καθώς επίσης και τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, αλλά και τη Γεωργία Κεφαλά, τραγουδίστρια του συγκροτήματος Μπλε. Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθέτησε και τον γυμναστή της Σπήλιο Ζαχαρόπουλο στη δεύτερη θέση της λίστας στον Β1 Τομέα Αθηνών!

Κουνάνε μαντίλι

Οπως είναι λογικό, ύστερα απ’ αυτές τις τοποθετήσεις ξεκίνησε ένα τσουνάμι αποχωρήσεων, το οποίο πιθανότατα θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, παρελθόν αποτελεί από το κόμμα ο Γιώργος Θαλάσσης, που διετέλεσε γενικός γραμματέας της Βουλής επί θητείας της και βρίσκεται στο πλευρό της χρόνια, ενώ δεν βρισκόταν σε εκλόγιμη θέση.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε η πρώτη σε ψήφους στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Νικολέττα Μπουραζάνη. «Είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μια γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται. Παραβλέποντας εντελώς τη στραυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαΐου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, διορίζοντας ημέτερους» έγραφε η ίδια, τη στιγμή που είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις των Μαργαρίτας Καζάκου, Ολγας Δάλλα και Χρύσας Διαμαντοπούλου με αντίστοιχες καταγγελίες και ισχυρισμούς για «φυτευτούς υποψηφίους».

Παρελθόν από την Πλεύση Ελευθερίας αποτελεί και η Αλεξάνδρα Πολυχρονονοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «έναν νατουραλιζέ Βοιωτό που στις προηγούμενες εκλογές ήταν τελευταίος σε σταυρούς στον νομό Φθιώτιδας και τώρα με εντολή του ιερατείου υποσκέλισε την ετυμηγορία του λαού της Βοιωτίας). «Δεν είχα καμία απάντηση, διότι δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση», έγραψε. Από την Πλεύση Ελευθερίας αποχώρησε και ο υποψήφιος στα Ιωάννινα, Χρήστος Λάμπρου, καθώς επίσης και ο Τζανής Γκούσκος, πρώτος σε σταυρούς στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών!