κωνσταντοπούλου (η) 1. αυτή που προκαλεί τρόμο, τρομακτική, «όσο και να χαμογελάει και να κάνει καρδούλες η Ζωή, δεν παύει να είναι κωνσταντοπούλου», 2. συνεχίστρια οικογενειακού έργου, κληρονόμος, «ο μπαμπάς μεγαλοδικηγόρος και αρχηγός μικρού κόμματος και η κωνσταντοπούλου κόρη μεγαλοδικηγόρος και αρχηγός μικρού κόμματος», 3. καλή και υποστηρικτική φίλη, «για να δεις, Σπύρο μου, τι καλή κωνσταντοπούλου που είμαι, θα σε βάλω σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο και έτσι θα σε διορίσω βουλευτή».

Δεν ξέρω πόσοι και ποιοι έχαψαν το παραμύθι της Κωνσταντοπούλου που έγινε αρνάκι, αλλά, όπως συνήθως συμβαίνει με όσους χάφτουν παραμύθια, η ζωή (καλό ε;) δεν άργησε να τους επαναφέρει στην πραγματικότητα. Η πρόεδρος με το έτσι θέλω τοποθετεί τον καλό της και τον φίλο της Μπιμπίλα σε εκλόγιμες θέσεις στη θέση των στελεχών του κόμματός της που πρώτευσαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Αν το κόμμα της μπει στη Βουλή, θα μιλάμε για διορισμένους βουλευτές, αν όχι για μια αχρείαστη επιβεβαίωση χαρακτήρα. Εννοείται πως δεν λυπάμαι καθόλου τις συμπολίτισσες που κλαίγονται για την αδικία που υπέστησαν. Δεν μπορώ να λυπηθώ ανθρώπους που με τη θέλησή τους συνεργάζονται με την Κωνσταντοπούλου και στην πραγματικότητα δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι για το πάθημά τους. Οπως φαντάζομαι και αυτές χαίρονταν όταν την έβλεπαν τον Ιούλιο του 2015 να σηκώνει απειλητικά τη γροθιά της μπροστά στο Κοινοβούλιο, στο πιο τρομακτικό στιγμιότυπο μιας περιόδου που ήταν εφιαλτική και εξαιτίας της Κωνσταντοπούλου.

Προκαταβολικά 

Με την τοποθέτηση του «συντρόφου» (όπως λένε οι μπροοδευτικοί συμπολίτες τον/τη σύζυγο ή τον/την γκόμενο/α) και του Σπύρου «Μεγαλέξαντρου» Μπιμπίλα σε εκλόγιμες θέσεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου γίνεται πιθανότατα η πρώτη πολιτικός που ξεκινάει τα ρουσφέτια πριν ακόμα το κόμμα της καταφέρει να μπει στη Βουλή. 

Και αριστερά της πολυγαμίας 

Εν τω μεταξύ, κάθε φορά που ακούω έναν αριστερό να λέει «ο/η σύντροφός μου» απορώ πώς ξεχωρίζουν οι σύζυγοι και οι γκόμενοι από τους συντρόφους στο κόμμα. Θέλω να πω, για παράδειγμα, όταν ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει «οι σύντροφοί μου», πώς μπορούμε να καταλάβουμε πότε μιλάει για τα υπόλοιπα στελέχη του ίδιου κόμματος και πότε μιλάει για τα μέλη μιας πολυγαμικής σχέσης; 

Επεσε πρόστιμο 

Το ότι επιτέλους ο Δήμος Αθηναίων έριξε πρόστιμο μερικών χιλιάδων ευρώ στο κόμμα του Γιάνη του Βαρουφάκη (αλήθεια, πού να είναι άραγε αυτή η βασανισμένη ψυχή;) και στο ΚΚΕ, είναι αιτία για χαμόγελο ικανοποίησης. Για χειροκρότημα θα γίνει όταν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πόλη ως ιδιοκτησία τους πληρώσουν το πρόστιμο.