Δεν είναι μόνο ότι βγάζουν τα σώψυχά τους. Είναι ότι αναδεικνύουν και το πόσο δημοκράτες είναι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά οι kasselistas, οι φανατικοί οπαδοί, τα στελέχη και οι βουλευτές που στηρίζουν τον Στέφανο της Ελλάδας. Η υπόθεση της μυστικής ψηφοφορίας χαρακτηριστική…

Για να δούμε πώς έχουν τα πράγματα. Τα κόμματα έχουν καταστατικά. Είναι ας πούμε το «σύνταγμά τους», ο κανονισμός λειτουργίας τους. Και αποτελούν τη βάση των κανόνων που πρέπει να ακολουθούν όσοι εντάσσονται σε έναν κομματικό μηχανισμό,  ειδικά σε αυτούς που αφορούν κόμματα –έστω και κατά δήλωσή τους– εξουσίας.

Στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται ότι μπορεί να τεθεί θέμα αμφισβήτησης του αρχηγού εφόσον υπερψηφίσουν υπέρ μιας πρότασης μομφής τα 151 από τα 300 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία έχουν προκύψει από εκλογική διαδικασία. Γιατί; Μα διότι οι αρχηγοί των κομμάτων δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ελέω… Θεού. Γιατί και αυτοί κρίνονται και μπορούν να αμφισβητηθούν.

Οι δε ψηφοφορίες είναι συνήθως μυστικές. Στον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ψήφισαν αν πρέπει να είναι μυστική η ψηφοφορία αναφορικά με την πρόταση μομφής που κατατέθηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη και η πλειοψηφία τάχθηκε υπερ αυτής της διαδικασίας. Και όμως οι δημοκράτες «αριστεροί» της Κουμουνδούρου, μετά την ήττα και την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη, άρχισαν να μιλούν για πραξικόπημα.

Ο δε αρχηγός τους ο Στέφανος της Ελλάδας μίλησε για «κουκούλες» που φόρεσαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Έτσι χαρακτήρισε τη μυστικότητα της ψήφου και στη συνέχεια το πήραν βουλευτές και στελέχη που είναι υποστηρικτές του για να το… επικοινωνήσουν. Με πρωτεργάτες φυσικά τον στρατό των τρολ που ανέμενε να… ξεσκίσει αυτούς που θα ψήφιζαν κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά έμειναν με τη χαρά στο χέρι…

Οπότε οι… δημοκράτες αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ φύτεψαν στη δημόσια συζήτηση τα περί πραξικοπήματος. Θα πει κανείς τι διαφορετικό έκαναν μέχρι τώρα, από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα δηλαδή, όταν διαφωνούσαν με θέματα που αφορούσαν το σύνολο των πολιτών της χώρας. Κραύγαζαν περί δήθεν πραξικοπημάτων, ωρύονται για δήθεν συνταγματικές εκτροπές και άλλα ευτράπελα.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή. Μόνο που πλέον το θέμα αφορά συντρόφους, συνοδοιπόρους, πολλοί εξ αυτών μπορεί να έχουν περγαμηνές έχοντας περπατήσει μαζί στους δρόμους της Γένοβας – όπως έγραφε στο βιογραφικό της υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Τελικά το «ξεγύμνωμα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι σφαιρικό. Τα περιλαμβάνει όλα. Από τη δήθεν ιδεολογία, το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα μέχρι και τη δήθεν δημοκρατικότητα στο όνομα της οποίας έχτισαν καριέρες που και αυτές τελικά δήθεν ήταν…