Την εξαιρετικά βολική αλλά καθόλου πειστική εξήγηση ότι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ του 2016 και άλλο ο σημερινός έδωσε ο βουλευτής Πέτρος Παππάς για να απαλλάξει το κόμμα από τις ευθύνες για το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξε σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του με τη σκευωρία της Novartis.

Επιχειρώντας να απαντήσει στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραγκούνη για τα mea culpa του Αλέξη Τσίπρα και τις βόμβες που έριξαν ο Σταύρος Κοντονής και ο Στέλιος Κούλογλου για παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης και πολιτική απόφαση που οδήγησε στο στήσιμο εκείνης της θλιβερής υπόθεσης, ο Πέτρος Παππάς είπε ότι αυτά ήταν έργα του «τότε ΣΥΡΙΖΑ» στον οποίον ο ίδιος δεν ανήκε εκείνη την περίοδο. 

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Πέτρος Παππάς, με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη όλα είναι καλά διότι το κόμμα εξαγνίστηκε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ που λέγεται «αυτοκριτική». «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την αυτοκριτική του. Η πρόθεση ήταν καλή. Η διερεύνηση αυτού του μεγάλου σκανδάλου και το γεγονός ότι κάποια από τα πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν δεν έπρεπε ποτέ να μπουν στο κάδρο. Δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία» είπε ο βουλευτής.