«Αναζητούνται» Παπαγγελόπουλος, Κοντονής, Τουλουπάκη,Τζανακόπουλος κι άλλοι μουστερήδες της πολιτικής και δικαστικής ζωής, οι οποίοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ενεπλάκησαν στη μεγαλύτερη από καταβολής ελληνικού κράτους σκευωρία της Novartis.

Και καλά για την εισαγγελέα Τουλουπάκη, το καταλαβαίνουμε, τη δουλειά της έκανε ως δικαστικός λειτουργός. Ο Μίμης Παπαγγελόπουλος όμως που χάθηκε; Οχι ότι μας έχει λείψει, αλλά θα θέλαμε να ακούσουμε σήμερα τον πρώην υπουργό του Τσίπρα τι έχει να πει για τη σκευωρία και αν σκέφτεται να ζητήσει καμία συγγνώμη από τους 10 πολιτικούς που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κρέμασαν στα μανταλάκια.

Ο Τζανακόπουλος από την άλλη πού χρόνος να ασχοληθεί με «περσινά ξινά σταφύλια». Ο καημός του είναι αν θα μπορέσει το κόμμα που λέγεται Νέα Αριστερά και είναι μέλος του να κερδίσει το στοίχημα των ευρωεκλογών. Για να μην αναφέρουμε τον Κοντονή, που άκουγε κάτω από τις νεραντζιές του Μαξίμου τον Παπαγγελόπουλο για «σκάνδαλο» της Novartis και δεν είπε το παραμικρό. Γι’ αυτό σήμερα δεν πείθει η «κριτική» του για την κυβέρνηση Τσίπρα στην οποία ήταν εξέχον μέλος.

Επίσης, αυτό που μας κάνει εντύπωση –και δεν είμαστε οι μόνοι– είναι τι γίνεται με εκείνα τα καλόπαιδα τους κουκουλοφόρους μάρτυρες –ψευδομάρτυρες για όσους είδαν το όνομά τους στην άθλια δικογραφία–, που με τις καταθέσεις τους κατέστρεψαν δέκα πρόσωπα και αναστάτωσαν την πολιτική ζωή της χώρας; Αλήθεια, είναι ακόμη σε καθεστώς προστασίας εκείνο το «μπουμπούκι», ο «Μάξιμος Σαράφης» (κατά κόσμον Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης), ο οποίος πριν από περίπου έναν χρόνο είχε –σύμφωνα με δικαστικούς συντάκτες– προφυλακιστεί για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών;