Ο Παναγιώτης Πικραμμένος ήταν ένας ανθρώπους που στοχοποιήθηκαν αδίκως με τη σκευωρία Novartis επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι της πρώτης φοράς αριστεράς. Με αφορμή την πρόσφατη παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα ότι η υπόθεση Novartis ήταν ένας «κακός χειρισμός» της διακυβέρνησής του, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός ξεσπάθωσε ξανά κατά της σκευωρίας που έστησε η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Πικραμμένος από το βήμα του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ανέφερε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδωσε απάντηση στην ουσία, απλώς εξέφρασε μια ενόχληση, η οποία υπήρχε και φαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει και δεν είναι μόνο για την ιστορία της Novartis, αλλά και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Περιμένω λοιπόν και θα περιμένω μια απάντηση επί της ουσίας. Η υπόθεση Novartis, ήταν απλά και μόνο ιστορία κακού χειρισμού; Πάρτε καθαρά θέση και πείτε μας: Ήταν κακός χειρισμός ή απαράδεκτη στην ουσία της η ιστορία αυτή;». Μάλιστα υπενθύμισε και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ομόφωνα από το Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς, δηλώνοντας γεμάτο νόημα ότι αυτές οι υποθέσεις δείχνουν ότι τότε προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν τη θέση τους στην κυβέρνηση, προκειμένου να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους με διάφορους τρόπους.

Η Ελλάδα έχει κράτος δικαίου


Μάλιστα ο έμπειρος δικαστικός δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το κράτος δικαίου στην χώρα. "Υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία θα αρθούν σύντομα σε λύσεις, αλλά γενικότερο θέμα κράτους Δικαίου, κατηγορηματικά λέω ότι όχι δεν υπάρχει" είπε ο κ. Πικραμμένος, κληθείς να δώσει απάντηση αν δικαιολογείται η δυσπιστία των πολιτών, όπως αποτυπώνονται στους δημοσκοπικούς δείκτες, ακόμη και για τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα δήλωσε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι ανεξάρτητες αρχές ως αντίβαρο στη δυσπιστία κατά των θεσμών, καθώς και ότι η χώρα μας τα τελευταία έτη έχει κάνει σημαντική πρόοδο σε θέματα διαφάνειας και δικαιοσύνης, παρά τις φωνές που προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο.