Μισό αιώνα ζωής και μια επιπλέον χρονιά κλείνει φέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου το οποίο επιστρέφει «σπίτι» του, στο Πεδίον του Άρεως, δέκα χρόνια μετά την τελευταία χρονιά που η μεγάλη γιορτή του βιβλίου είχε πραγματοποιηθεί εκεί. 

Η επιστροφή της μεγάλης διοργάνωσης στο Πεδίον του Άρεως εγκαινιάζει τη νέα εποχή του Πάρκου το οποίο αναβαθμίζεται μέσα από μια σειρά έργων, όπως αναφέρει στο Liberal ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, μιλώντας μας για το κεντρικό αφιέρωμα του Φεστιβάλ Βιβλίου 2023, με τίτλο «Γυναίκα - πολυσύνθετο ανάγνωσμα».

Το Φεστιβάλ είναι επικεντρωμένο στην προσφορά των γυναικών στις Τέχνες και τα Γράμματα, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο πέρασμα των χρόνων και στο σήμερα, στους πολλαπλούς ρόλους των γυναικών.

Το Φεστιβάλ «άνοιξει τις πύλες του» στο Πεδίον του Άρεως την 1η Σεπτεμβρίου και θα ρίξει αυλαία στις 17 του μήνα, διάστημα κατά το οποίο υποδέχεται τους φίλους του βιβλίου και προσελκύει νέους αναγνώστες. 

Στον αναμορφωμένο και ιστορικό –για το βιβλίο– χώρο, θα στηθούν 275 περίπτερα στα οποία οι 210 εκδότες θα παρουσιάσουν εκατοντάδες τίτλους βιβλίων, το δε πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα, μεταξύ άλλων.

Το Φεστιβάλ επιδιώκει για ακόμη μία χρονιά, να επιτελέσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό του στόχο, με τη συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου, αλλά, κυρίως, με την υποστήριξη των φίλων αναγνωστών.

Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, στις 20:00.

Η διοργάνωση του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου, γίνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), την Περιφέρεια Αττικής και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών και με την υποστήριξη της Vestart.