Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους Δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Η συζήτηση αφορούσε την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και τον «νέο πολιτικό φορέα των έντεκα», ο οποίος θα επισημοποιηθεί απόψε, καθώς και ποια θα είναι τα ποσοστά που θα καταγράψει στις προσεχείς δημοσκοπήσεις. Στο συγκεκριμένο θέμα, ο Δημήτρης Οικονόμου ρώτησε τον κύριο Παπαδημούλη εάν ο στόχος είναι το 3%, με τον τελευταίο να απαντά ότι «η πρόβλεψή μου είναι ότι στην πρώτη κανονική δημοσκόπηση που θα γίνει, θα είναι σαφώς πάνω από το 3%». Το συγκεκριμένο καρφί πήγαινε για το Documento, το οποίο είχε στο πρωτοσέλιδο δημοσκόπηση της RealPolls, η οποία εμφάνιζε τον νέο πολιτικό φορέα στο 3.2%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο λέει ότι δεν είναι ευχαριστημένος με την ηγεσία Κασσελάκη, καθώς και ότι κάνει κινήσεις προκειμένου στο εγγύς μέλλον να παρέμβει αποφασιστικά στα πράγματα κι ενδεχομένως να πάρει πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη. Η αναφορά του στο άρθρο των Καρακούση - Ραβανού στο Βήμα με τίτλο «νέο ινστιτούτο πρόπλασμα για νέο κόμμα από Τσίπρα», προφανώς αυτό περιγράφει. Μένει βέβαια να αποδειχτεί εάν πρώτον θα γίνει νέο ινστιτούτο, και δεύτερον, εάν θα ιδρυθεί νέο κόμμα, διότι προς το παρόν όλα αυτά βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας.

Η δήλωση Παπαδημούλη

Δημήτρης Οικονόμου: «Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει την νέα προσπάθεια (σ.σ. τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη), αυτό πώς το σχολιάζετε;»

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Είναι αναμενόμενο -και σεβαστό κατά τη γνώμη μου- ο Αλέξης Τσίπρας, να παραμένει στο κόμμα του οποίου υπήρξε για 15 χρόνια ο ηγέτης και μάλιστα, το ανέβασε από το 5% στο 35%. Και το πιστώνεται. Η επιλογή του να παραμερίσει είναι σεβαστή, αλλά όσοι λένε ότι ο Τσίπρας είναι ευχαριστημένος με την ηγεσία Κασσελάκη και τη στηρίζει, κάνουν λάθος. Τον ξέρω τον Τσίπρα».

Άκης Παυλόπουλος: «Μήπως δίνει χρόνο κύριε Παπαδημούλη; Μήπως δίνει τον χρόνο σε έναν νέο πρόεδρο να βρει την περπατησιά του; Γιατί πρωτίστως ο κύριος Τσίπρας, αν έβλεπε το κόμμα του να εκφυλίζεται, να διασύρεται, δεν θα είχε λόγο να αποσυρθεί; Γιατί το λέτε έτσι;»

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Δεν θα υποδείξω στον Αλέξη Τσίπρα τι θα κάνει. Σέβομαι και τη σιωπή του. Απλώς γνωρίζω τα πράγματα και -»

Δημήτρης Οικονόμου: «Εσείς πιστεύετε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τη νέα ηγεσία;»

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Θα σας πω δυο πράγματα. Πρώτον, το χθεσινό ρεπορτάζ του Αντώνη Καρακούση στο Βήμα, το ολοσέλιδο (σ.σ. το άρθρο στο οποίο αναφέρεται είχε τον τίτλο «Νέο ινστιτούτο πρόπλασμα για νέο κόμμα από Τσίπρα») όπου -διαβάστε το- προφανώς, απ' ότι καταλαβαίνω, έχει μιλήσει και με τον Αλέξη Τσίπρα και από το οποίο προκύπτει ότι κρατά πολύ μεγάλες αποστάσεις και έχει μεγάλες επιφυλάξεις για το πώς πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη και με την συγκεκριμένη ηγετική ομάδα - στην συγκεκριμένη ηγετική ομάδα που επέλεξε ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν υπάρχει κανείς από τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αντιθέτως υπάρχουν πρόσωπα που ο Αλέξης Τσίπρας τα είχε παραπέμψει προς διαγραφή και δεύτερον, οι εικόνες από την τελευταία κοινοβουλευτική ομάδα. Ήταν αναμενόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να παραστεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και ήταν αναμενόμενο να καταχειροκροτηθεί. Αλλά, αν δείτε τις εικόνες, τα γελάκια και τα χειροκροτήματα ήταν με την είσοδο του Τσίπρα και μετά, εγώ όταν μιλούσε ο νέος πρόεδρος του κόμματος, εγώ είδα έναν Τσίπρα σκυθρωπό και κατσουφιασμένο».

Άκης Παυλόπουλος: «Αυτό είναι μια ερμηνεία, γιατί απ' την άλλη μεριά ο κύριος Τσίπρας παρενέβη τρείς ή τέσσερις φορές, προς τα στελέχη που τελικά αποχώρησαν, προκειμένου να μην αποχωρήσουν. Γιατί παρενέβη, αν θεωρεί ότι το πρώην κόμμα σας, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο; Τελειώνει, εκφυλίζεται;»

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι παρενέβη πολύ αργά και αναποτελεσματικά. Χθες ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι "εμείς έχουμε πια την ευθύνη, η γενιά των σαραντάρηδων" - ο "ανθός" των υπουργικών συμβουλίων του Τσίπρα, που ο ίδιος ο Τσίπρας ανέδειξε και με το σπαθί τους απέδειξαν ότι προσέφεραν, όχι μόνο στο κόμμα, αλλά και στην πατρίδα -Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος- "δεν μπορούσαμε να αντέξουμε αυτόν το συνεχή εκφυλισμό του κόμματος και ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις δικές μας πρωτοβουλίες, για το πώς πρέπει να πορευθούμε". Και εγώ πιστεύω ότι σήμερα με τις προτεραιότητες που θα αναδείξει η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, ανοίγει ένας νέος δρόμος ελπίδας».