Ένα στέλεχος που ήταν κυριολεκτικά με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε τελευταία στιγμή, κατόπιν προτροπής του Αλέξη Τσίπρα, είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ο τελευταίος μένει με την προοπτική να αμφισβητήσει τον Στέφανο Κασσελάκη, εφόσον το κόμμα δεν πετύχει τους στόχους του στις ευρωεκλογές, έχοντας φιλοδοξίες ακόμα και για την ηγεσία του κόμματος μετά τον Ιούνιο. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε ότι αποχωρεί από το κόμμα και δεν θέλησε να δώσει έκταση στο γεγονός ότι ο Στέφανος Κσσσελάκης αποχώρησε επιδεικτικά στην διάρκεια της ομιλίας του, κατά την οποία του ασκούσε έντονη κριτική. Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ζήτησε να σταματήσει ο διχασμός και η τοξικότητα στο κόμμα, κατηγορώντας στελέχη της ηγεσίας για το ζοφερό κλίμα. Παράλληλα μίλησε για οργανωτικά και ιδεολογικά προβλήματα του κόμματος που πρέπει να λυθούν πριν τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό αποχώρησης Κασσελάκη δεν είναι..αξιόλογο, καθώς εντός των οργάνων μπορεί να υπάρχουν και διαφωνίες.

Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ότι δεν νιώθει εσωκομματική αντιπολίτευση θέλοντας να διαψεύσει όλους όσους βλέπουν ότι μένει για να αμφισβητήσει την ηγεσία τον Ιούνιο, ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει γεμάτο νόημα ότι ο ίδιος μαζί με άλλους συντρόφους στο κόμμα εκφράζουν κάποιες συγκεκριμένες απόψεις, τις οποίες θεωρούν σωστές για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες θα εκφράσουν και θεσμικά στο συνέδριο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μένει στον ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράσει την αριστερή προοδευτική εναλλακτική ταυτότητα, δίνοντας το πολιτικό του στίγμα απέναντι στις αποφάσεις της ηγεσίας.

Η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Ερωτώμενος για μία πιθανή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος εξέφρασε επιφυλάξεις. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι είναι θεμιτό να συζητούν με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για θέματα αντιπολίτευσης, ωστόσο σε καμία περίπτωση αυτή η συζήτηση δεν πρέπει να γίνεται σε επίπεδο κορυφής. Ουσιαστικά ο Διονύσης Τεμπονέρας δηλώνει αντίθετος σε μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο εκλογών. Άλλωστε ένα τέτοιο ενδεχόμενο απομακρύνεται καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης καλοβλέπει μία συνεργασία με την ομάδα Αχτσιόγλου-Χαρίτση.

Τέλος ρωτήθηκε και για τη δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο να απαντά ότι οι δημοσκοπήσεις είναι απλά φωτογραφία της κακής στιγμής του κόμματος. Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του μόλις τελειώσουν οι εσωκομματικές έριδες.