Σε αυτήν την πολύ αιχμηρή δήλωση προχώρησε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά. Κληθείσα να τοποθετηθεί αναφορικά με το ποιο ήταν το πολιτικό επίδικο, το οποίο οδήγησε εκείνη και όλα τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρίσουν, καθώς στα περισσότερα θέματα παρουσιάζουν όμοιες ή και ταυτόσημες θέσεις, η κυρία Πέρκα δήλωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν συνηθίσει να είναι σε ένα κόμμα πλουραλιστικό με ανοχή στην αντίθετη άποψη, ενώ παράλληλα είπε πως ο αυταρχισμός που έχει επιδείξει ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν άφησε το περιθώριο να περιμένουν ούτε καν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, προτού διασπαστούν.

Ιδιαίτερη αξία έχει η φράση που χρησιμοποίησε η κυρία Πέρκα, λέγοντας ότι «εδώ ξαφνικά έχουμε ένα κόμμα που είναι στον γύψο - μας είπε ότι είναι άρρωστο το κόμμα», η οποία είναι σαφέστατη αιχμή για την ρητορική αλλά και τον τρόπο που ήρθε στην αρχηγία ξαφνικά ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και για τα περιθώρια που αφήνει στις αντίθετες απόψεις. Είναι προφανής η βαριά προσβολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη, αφού η κυρία Πέρκα τον αποκαλεί περιφραστικά «Παπαδόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ». Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να κατονομάσει και τους αντίστοιχους «Παττακό και Μακαρέζο», έτσι για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα!

Η δήλωση της Πέτης Πέρκα

Σταυρούλα Χριστοφιλέα: «Συνεχίζουν να λένε από το κόμμα που φύγατε, ότι δεν υπάρχει πολιτικό ζήτημα, που σας ανάγκασε να φύγετε από το κόμμα. Αν αυτό το οποίο θα προβάλλετε, το "νέο και τεκμηριωμένο" που λέτε εσείς για τον φορέα σας, εάν δεν υπάρχει διαφοροποίηση - και το βλέπουμε και στις πολιτικές θέσεις και προτάσεις, γιατί φαντάζομαι ότι σε πολλές περιπτώσεις, αν όχι σε όλες, θα πρέπει ουσιαστικά να είναι οι θέσεις παρόμοιες, ή ίδιες με του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα λοιπόν, θα ρωτάνε για άλλη μια φορά, εκείνοι που είναι στην άλλη πλευρά "μα εσείς γιατί φύγατε;"»

Πέτη Πέρκα: «Κατ' αρχάς, το πολιτικό επίδικο υπάρχει και είναι σαφέστατο. Και μιλώ και για την εκφορά του λόγου του προέδρου, αλλά και για τη λειτουργία του κόμματος. Εμείς έχουμε συνηθίσει να είμαστε σε ένα κόμμα πλουραλιστικό, με σεβασμό στην διαφορετική άποψη -έτσι δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ- εδώ ξαφνικά έχουμε ένα κόμμα που είναι στον γύψο, στην πραγματικότητα. Μας είπε ότι είναι άρρωστο. Και στα εργασιακά, άραγε θα έχουμε την ίδια προσέγγιση με τον πρόεδρο και τους "νεοπροεδρικούς" να λένε ότι "το κεφάλαιο μπορεί να είναι..." κήρυξαν εργασιακή ειρήνη. Για την κλιματική κρίση, τι λέει; Για να μην αναφέρω ονόματα. Για τις εξορύξεις, σοβαρά πράγματα. Εδώ είχαμε διγλωσσία και σε αυτά τα θέματα (...) αφού δεν έγινε συνέδριο -που είναι το πολιτικό επίδικο- έγινε κεντρική επιτροπή και είδαμε πώς θα γίνει το συνέδριο. Στο συνέδριο αυτό, υπάρχουν χειροκροτητές "μπράβο πρόεδρε, πάμε μπροστά, πάμε να νικήσουμε" τέλος, κουβέντα όχι. Άρα δεν ήταν να περιμένει κανείς-»

Μάκης Προβατάς: «Μα γιατί δεν περιμένατε το συνέδριο;»

Πέτη Πέρκα: «Μα γιατί να το περιμένεις; Είδαμε στην κεντρική επιτροπή, δεν επετράπη να γίνει καν μια ψηφοφορία - σε αυτό το απαράδεκτο -που είναι απαράδεκτο όχι για την Αριστερά, αλλά για τον νομικό πολιτισμό-, το προσωπικό δημοψήφισμα. Άρα δεν υπήρχε περιθώριο».