Πάνω από 1.000 τεστ για κορωνοϊό στη Βουλή

11

Πάνω από χίλια μοριακά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού είναι αυτά που έγιναν στη Βουλή, σύμφωνα με τον Κώστα Τασούλα.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι έχουν γίνει συνολικά 1030 μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό τόσο σε βουλευτές όσο και σε εργαζόμενους και όλα βγήκαν αρνητικά.

Τόνισε επίσης, ότι η Βουλή δεν έπαψε να λειτουργεί με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο να διεξάγεται κανονικά ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές της πανδημίας και πρόσθεσε ότι ακόμα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. «Η αναλογικότητα στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση εξασφαλίστηκε από το γεγονός ότι οι προδιαγραφές της προστασίας από τον κορωνοϊό εφαρμόστηκαν από την πρώτη στιγμή στις αίθουσες της Ολομέλειας, της Γερουσίας, αλλά και στην Αίθουσα των Τροπαίων, η οποία λειτουργούσε ως εκθεσιακός χώρος», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Έως τις 30 Ιουνίου οι εργασίες για Παπαγγελόπουλο 

Αναφορικά με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο Κ. Τασούλας σημείωσε ότι οι εργασίες της Προανακριτικής παρατάθηκαν μέχρι τις 30 Ιουνίου, μετά και τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου. «Αν αυτή η ιστορία τελικά καταλήξει σε παραπομπή, πριν το ειδικό δικαστήριο υπάρχει ένα δικαστικό συμβούλιο που αυτό θα κρίνει τελικά όλες αυτές τις αιτιάσεις που σήμερα γευόμαστε. Η Βουλή ερευνά την υπόθεση, σχηματίζει ένα φάκελο και τον στέλνει στη Δικαιοσύνη και αυτή αποφασίζει», τόνισε.

Σχετικά με τις εργασίες της Βουλής για το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Κώστας Τασούλας τόνισε ότι το σώμα θα λειτουργήσει με την Ολομέλεια όλο το καλοκαίρι ενώ μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα νομοθετεί ενώ θα υπάρξει μια ολιγοήμερη διακοπή τον Αύγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr