Κανένα φραγμό δεν έχει ο Χρήστος Σπίρτζης όπως προκύπτει από την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητά την ενεργοποίηση του άρθρου 86 παρ.5 του Συντάγματος, για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το αίτημά του αυτό υπέβαλε, «για να μην μείνει καμία σκιά ως προς τις δικές του ευθύνες αλλά και για να αποκαλυφθούν έμμεσα οι πραγματικοί υπαίτιοι», όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του. Η συγκεκριμένη διάταξη την οποία επικαλείται ο Χρήστος Σπίρτζης ορίζει πως «αν για οποιονδήποτε λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας».

Τι δε λέει όμως η επιστολή; Ότι ο πρώην υπουργός του Τσίπρα παίζει εκ του ασφαλούς καβαλώντας το κύμα της επικαιρότητας και αξιοποιώντας κάθε κανάλι επικοινωνίας. Όπως τότε που με το κινητό ανά χείρας έφτασε στο κατώφλι της δικαιοσύνης για να καταγγείλει ότι του το είχαν παγιδεύσει και τον παρακολουθούσαν. Το σόου εκείνο ξέφτισε νωρίς.

Σήμερα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι αδίκημα έγινε επί θητείας του έχει παραγραφεί λόγω πενταετίας. Αλλά τι σημασία έχει; Οι εντυπώσεις είναι που έχουν αξία και ας κερδίζονται σε βάρος των συγγενών των θυμάτων που ζητούν δικαίωση για τους δικούς τους ανθρώπους.