Την υποκρισία του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας να ελεγχθεί για την τραγωδία των Τεμπών, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά ανέδειξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Ο υπουργός μίλησε για «θεατρινισμό και εξαπάτηση της κοινής γνώμης» από τον Χρήστο Σπίρτζη και επισήμανε ότι «εμφανίζονται πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τον αληθινό πόνο των συγγενών, για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση». Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχει η απαίτηση των συγγενών και της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει "φως" στην υπόθεση». 

Όπως είπε ο κ. Φλωρίδης δεν οδηγεί πουθενά μια παραίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, από τη βουλευτική ασυλία ενώ σημείωσε ότι σε περίπτωση που είχε ευθύνη «δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές». 

Όσον αφορά, τέλος, τις αναφορές συγγενών θυμάτων περί μπαζώματος, ο Γιώργος Φλωρίδης είπε ότι γίνεται δικαστική έρευνα και προκάλεσε οποιονδήποτε να πει αν υπάρχει το παραμικρό μεμπτό σημείο στον τρόπο που διενεργείται η ανακριτική διαδικασία στη Λάρισα.