Ολοκληρώθηκε η ορκομωσία του Γιάννη Βρούτση και του Γιάννη Οικονόμου από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο και ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από τις αλλαγές που πρόεκυψαν από την παραίτηση του Νότη Μηταράκη από υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το συγκεκριμένο υπουργείο αναλαμβάνει ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ ο Γιάννης Βρούτσης, θα είναι, πλέον, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αρμοδιότητα τα ζητήματα του Αθλητισμού. 

Μετά την ορκομωσία τους, οι κ.κ. Οικονόμου και Βρούτσης προχώρησαν σε δηλώσεις, ενώ αμφότεροι ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που τους επέδειξε. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Η ασφάλεια και η προστασία είναι ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας μας. Θα δουλέψουμε με προσήλωση στις ανάγκες των πολιτών για ασφάλεια». Από πλευράς του, ο κ. Βρούτσης είπε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει: «Απαιτείται δουλειά αλλά είμαι προπονημένος από το υπουργείο Εργασίας».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουλίου, ο Νότης Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την έκανε αποδεκτή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του κ. Μηταράκη διότι την ώρα που επί μέρες δίνονταν μάχες με τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα ο πρώην υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο. Πάντως, το κλίμα για τον Νότη Μηταράκη ήταν ήδη βαρύ τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τις δηλώσεις του για την ίδρυση έφιππης αστυνομίας που διαψεύστηκαν άμεσα από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και όσα είπε για την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.