Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του κ. Μηταράκη διότι την ώρα που επί μέρες δίνονταν μάχες με τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα ο πρώην υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο. Πάντως, το κλίμα για τον Νότη Μηταράκη ήταν ήδη βαρύ τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τις δηλώσεις του για την ίδρυση έφιππης αστυνομίας που διαψεύστηκαν άμεσα από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και όσα είπε για την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.