Στην ομολογία του ότι οι «Δήμητρες» και όλα τα άλλα απίθανα πράγματα που ακούγονται προεκλογικά είτε από σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τους επικεφαλής μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως το ΜΕΡΑ25 βρίσκονται στο τραπέζι, προχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

Η αποκάλυψη έγινε την ώρα που ο κύριος Θεοχαρόπουλος βρισκόταν στο ίδιο πάνελ με τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Λοβέρδο, στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και συζητούσαν για τα προγράμματα του κάθε κόμματος ξεχωριστά. 

«Δεν μπορώ να κατανοήσω τον τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια προσπαθούν να κερδίσουν τις εκλογές και από την άλλη κάνουν τη μία γκάφα πίσω από την άλλη. Ξεκινώντας από τις «Δήμητρες», πάμε στα τοπικά νομίσματα. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το θυμάται όλος ο κόσμος. Το πρόγραμμα τη Θεσσαλονίκης δεν εφαρμόστηκε και πήγαμε σε μνημόνιο. Το μόνο που δεν έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να τον ψηφίσουμε είναι πιτόγυρα που δεν παχαίνουν, όλα τα άλλα τα υποσχέθηκε. Ο κόσμος το καταλαβαίνει αυτό. Στο πρόγραμμα της ΝΔ δεν υπάρχει κάτι που να μην είναι κοστολογημένο», είπε ο Γιάννης Λοβέρδος.

Στην ερωτηση Λοβέρδου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, απάντησε πως η συζήτηση για τα τοπικά νομίσματα ήταν πριν τον Μάρτιο και δεν έχει μπει στο πρόγραμμα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί παράλληλων νομισμάτων και σχέδια που μόνο αβεβαιότητα γεννούν για το μέλλον των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας.