προοδευτικός (ο)

1. αυτός που φοβάται τις αλλαγές και θέλει όλα να μένουν ως έχουν «οι σύντροφοι είναι τόσο προοδευτικοί που δεν υπάρχει αλλαγή εναντίον της οποίας να μη διαδήλωσαν» 2. αυτός που θαυμάζει δικτάτορες «δεν φανταζόμουν ότι ο Νικήτας ήταν προοδευτικός, μέχρι που πήγα σπίτι του και είδα ένα πορτρέτο του Μάο και μια μικρή προτομή του Λένιν» 3. αυτός που προπαγανδίζει εθνικό νόμισμα «υπάρχει πιο προοδευτικός πολιτικός στην Ελλάδα από τον Γιάνη τον Βαρουφάκη;»

Μα, θεωρούν ωραίο όνομα το «Δήμητρα» για εθνικό νόμισμα;

Μετά την ομολογία του συντρόφου Ανδρουλάκη ότι η επιθυμία του είναι να στείλει τη Νέα τη Δημοκρατία στην αντιπολίτευση συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς Τσίπρα και Πολάκη, πιθανόν με πρωθυπουργό Σκουρλέτη ή Τζανακόπουλο), ήρθε και η φήμη για τη συνάντηση των πρωτεργατών της Ηρωικής Διαπραγμάτευσης του 2015 για να δείξει ότι στον αυτοσαρκαστικά αυτοαποκαλούμενο «προοδευτικό κόσμο της χώρας» έχουμε μεγάλη κινητικότητα. Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή δεν πίστεψα τα περί συνάντησης των δύο ηγετών της ελληνικής Αριστεράς, αλλά άκουσα τον σύντροφο μπρόεδρο να τη διαψεύδει, οπότε τη θεωρώ πολύ πιθανή. Στο κάτω κάτω, το «Δήμητρα», παρότι σίγουρα θα συγκινεί τους παπαντρεϊκούς, δεν είναι το καταλληλότερο όνομα για ένα εθνικό νόμισμα και καλό είναι οι κυβερνητικοί εταίροι να έχουν συμφωνήσει σε κάτι καλύτερο πριν τις εκλογές.

Αυγουλάκια...

«Με βαριά καρδιά» ο Γιάνης είπε πως δεν πρέπει να απαγορευτεί το κόμμα του Κασιδιάρη. «Θα ήθελα να μην υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη, θα ήθελα να μην υπάρχει το αυγό του φιδιού», πρόσθεσε ξεχνώντας να συμπληρώσει «αλλά μια και υπάρχει, γιατί να μην πούμε πράγματα που μπορεί να αρέσουν στους ψηφοφόρους του;». Ισως επειδή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...

Ιδέες για νέα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το σποτ με τον αγρότη, ο οποίος αντί να πάει στην αγορά αράζει στο καφενείο και γκρινιάζει που δεν πουλάει (για το οποίο σας έγραψα χθες), περιμένω πολλά από το επικοινωνιακό τιμ του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδανικά ένα σποτάκι με έναν αιώνιο φοιτητή, που αραχτός σε ένα μπαρ θα παραπονιέται επειδή, παρότι μπήκε στο πανεπιστήμιο, κανείς δεν του έχει προσφέρει ένα πτυχίο ή με έναν ιδιωτικό υπάλληλο που κινδυνεύει να απολυθεί, παρότι τις μισές μέρες του μήνα πάει στη δουλειά.

Φτωχόπλουτοι!

Πιθανόν παίρνοντας θάρρος από τις παραστάσεις του Ανθρώπου-Παγόνι, ο ηγέτης του κόμματος «Φτωχοί», Παύλος Κοντογιαννίδης (ναι, ο ηθοποιός), πρότεινε ο κατώτατος μισθός να πάει στις 5.000, αλλά δυσκολεύομαι να το αξιολογήσω μέχρι ο Γιάνης να πει τι θα μπορεί κανείς να αγοράσει με 5.000 Δήμητρες (ή όπως αλλιώς πει το νόμισμά της η προοδευτική παράταξη).