Λίγες ώρες πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη και τη συμμετοχή του ή μη στις εθνικές εκλογές τις 2ιης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι δεν κατέθεσε υπόμνημα όπως έπραξαν η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, δικαιολόγησε την απόφαση αυτή υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις τροποποιήσεις – μπλόκο της προσπάθειας εισόδου του Ηλίας Κασιδιάρη στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ: «Να καταθέσουμε υπόμνημα για κάτι που δεν ψηφίσαμε;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβέρνηση και ΝΔ από το Σάββατο καλούσαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν έχει κατατεθεί από την πλευρά τους υπόμνημα στον Άρειο Πάγο προκειμένου στο οποίο να καταγράφονται οι λόγοι αλλά και συγκεκριμένα επιχειρήματα που καθιστούν αποτρεπτική την κάθοδο του νεοναζιστικού μορφώματος στις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε και πάλι την μπάλα στην εξέδρα επιβεβαιώνοντας τον πρωθυπουργό που μιλά για κλείσιμο ματιού στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Διότι ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως τάσσεται κατά της καθόδου του κόμματος στις εκλογές όμως δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε θεσμική ενέργεια.

Αντιθέτως ο επικεφαλής του κόμματος εμφανίζεται να χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές τις τροποποιήσεις που ψηφίσθηκαν.