«Οι ψηφοφόροι μας δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις ότι θα μας ψηφίσουν γιατί ζούμε στην εποχή του Predator και φοβούνται ότι τους παρακολουθούν γιατί οι κλήσεις καταγράφονται», είπε και το πρόσωπό του πήρε εκείνη τη λάμψη που παίρνει το πρόσωπο όλων μας όταν κερδίζουμε πόντους σε μια συζήτηση.

Εντάξει η σκληρή αντιπολιτευτική τακτική, ιδίως δώδεκα ημέρες πριν από τις εκλογές. Αν, όμως, τη συνδυάζει κανείς με άγνοια, τεχνοφοβία, τυφλή προπαγάνδα, αντιμετωπίζοντας το κοινό που τον ακούει ως απαίδευτο κοπάδι, είναι τουλάχιστον προσβλητικό. Και ως προς τον εαυτό του και ως προς το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Για έναν και μόνο λόγο: Γιατί επενδύει στους φόβους που γεννούν γενικώς και απροσδιορίστως οι σκοτεινοί κόσμοι των αλγορίθμων, τα «πράγματα του Σατανά με τα πολλά κουμπάκια». Ενας αστείος σκοταδισμός που προσπαθεί να μιμηθεί τον αντιπολιτευτικό λόγο ή το ανάποδο. Ενας αντιπολιτευτικός λόγος που ρουφάει ό,τι σκοταδιστικό πετάει πάνω από πάνω μας...

Ενας νέος άνθρωπος, ο Αλέξης Τσίπρας. Εχει τελειώσει το ελληνικό Πολυτεχνείο. Μία από τις πιο προηγμένες σχολές παγκοσμίως στα θέματα της τεχνολογίας, των θετικών επιστημών, των ψηφιακών επικοινωνιών. Εχει διατελέσει πρωθυπουργός και επιθυμεί να το ξανακάνει. Και υιοθετεί ό,τι πιο ανόητο του σφυρίζουν οι επικοινωνιακοί κοσμοκαλόγεροι της Κουμουνδούρου. Το ακούς και δεν πιστεύεις στα αυτιά σου ότι το εκστόμισε άνθρωπος που ζει το 2023.

«Ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται να πει ότι δεν ψηφίζει Μητσοτάκη γιατί του παρακολουθούν το τηλέφωνο». Ούτε θεωρία συνωμοσίας σε πρωτόγονο καφενέ σε κάποια απόκρημνη περιοχή του Ατλαντικού. Λες και ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτοικος σπηλιάς κι επικοινωνεί με ιδεογράμματα ξύνοντας με ξύλο τους τοίχους. Ο ψηφοφόρος αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στο Facebook ούτε και στο Instagram, που για να ανοίξεις account χρειάζεται να δηλώσεις το κινητό σου. Δεν κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές με τράπεζες, ούτε χρησιμοποιεί το e-gov, με αυτά τα διαόλια, άλλωστε, απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι, λένε οι συνδικαλιστές στις πορείες. Ούτε και Twitter έχουν. Ούτε και τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ την πληρώνουν από το κινητό ούτε βάζουν λεφτά στις κάρτες των παιδιών τους από mobile εφαρμογές.

Οποιος πέρασε χθες έξω από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και άκουγε ένα επίμονο τακ-τακ-τακ, δεν ήταν τίποτα περίεργο. Εστελνε ένα επείγον μήνυμα στον Θανάση τον Καρτερό με τον τηλέγραφο...

Κ. ΔΗΜ.