«Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε ξανά "Βαρουφάκης"», σημείωσε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσια Αναστασίου, σχολιάζοντας τα «τοπικά νομίσματα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τα οποία, όπως είπε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, «κουμπώνουν» με τη δική του «Δήμητρα», μόνο που δεν «κουμπώνουν» με το συμφέρον της χώρας και τη σταθερότητα που έχει ανάγκη.

Η υποψήφια βουλευτής, μιλώντας στο mega, επισήμανε ότι o ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε τη χώρα μας παραπάνω δισεκατομμύρια με το τρίτο μνημόνιο, συμπληρώνοντας ότι η μοναδική αλλαγή που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν οι κλειστές τράπεζες και η παρολίγο χρεοκοπία και έξοδος απ΄ την Eυρωζώνη.

Η ίδια ανέφερε το στόχο του ΠΑΣΟΚ για εθνική συμφιλίωση, λέγοντας συγκεκριμένα: «Για το ΠΑΣΟΚ, η αλλαγή είναι ένα ισχυρό ΕΣΥ, το οποίο εμείς ιδρύσαμε, είναι τα μεγάλα έργα στους οδικούς άξονες και το μετρό, τα παιδιά των αγροτών και των κτηνοτρόφων με ισχυρό πανεπιστήμιο να γίνουν επιστήμονες, είναι η εθνική συμφιλίωση. Υπάρχει τελικά πανεπιστημιακή αστυνομία; Το ΠΑΣΟΚ θέλει σεκιούριτι, όχι από την πολιτεία απ' τα ιδρύματα».