Σε βάθος τετραετίας τοποθετεί το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας το «ξεπάγωμα» των τριετιών στους κατώτατους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, καθώς, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, το 2026, η ανεργία θα υποχωρήσει στο 9,8%. Υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση για να ξεπαγώσουν οι τριετίες είναι το ποσοστό της ανεργίας μεσοσταθμικά σε ετήσια βάση να πέσει κάτω από 10%. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας που έστειλε η χώρα μας στις Βρυξέλλες, η ανεργία αναμένεται να μειωθεί σε 11,8% το 2023 και να αποκλιμακωθεί σε 10,9% το 2024, 10% το 2025 και 9,8% το 2026.

Προς δημιουργία τεράστιων γκρουπ

H Meridiam με την οποία συνεργάζεται η Αβαξ στον ΒΟΑΚ θα αντικαταστήσει το εξειδικευμένο σε υποδομές γαλλικό fund Ardian που αποχώρησε από το σχήμα με τον Ελλάκτωρα και την Egis όσον αφορά τη διεκδίκηση της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού. Υπό το πρίσμα αυτό, η κοινοπραξία Ελλάκτωρα - Αβαξ ενισχύεται με τη Meridian, ενώ πιθανολογείται ότι μάλλον η κοινοπραξία αυτή θα «συγχωνευθεί» και με την Ιντρακάτ, που κατεβαίνει στο διαγωνισμό με την πορτογαλική Brisa, εκ των κορυφαίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσον αφορά τη διαχείριση αυτοκινητοδρόμων.

Συνάντηση

Ψάχνει εδώ και καιρό –χωρίς αποτέλεσμα– συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη κορυφαίος παράγοντας της ενέργειας, ο οποίος είχε στηρίξει και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς θα έχει τους λόγους του...

Ισχυρός Μαρινάκης

Η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners L.P., συμφερόντων της οικογένειας Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία κατέγραψε αύξηση εσόδων σε ποσοστό 10% με έσοδα 81 εκατ. δολάρια έναντι 73,4 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Μεγάλη επένδυση

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ θα «τρέξει» για τις χρονιές 2023-2024 η Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Βασικός στόχος είναι η περαιτέρω τόνωση της ανταγωνιστικότητάς της στην ελληνική αγορά μπίρας, με πρώτο βήμα την εκκίνηση της παραγωγής της Carlsberg στην Ελλάδα.

Επίσκεψη του λόρδου Φόστερ στο Ελληνικό

Η Lamda Development υποδέχτηκε στο Ελληνικό τον λόρδο Νόρμαν Φόστερ, τον διεθνούς φήμης Αγγλο αρχιτέκτονα και ιδρυτή του γραφείου Foster & Partners, το οποίο υπογράφει το masterplan του Ελληνικού, καθώς και το σχεδιασμό του πρώτου «πράσινου» Πύργου κατοικιών στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, το Riviera Tower. Τον αγαπούν υπερβολικά και οι Αραβες και αυτό μετράει για τις αγορές των κατοικιών.

Ιούνιο οι αιτήσεις για κοινωνικό τουρισμό

Τον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού. Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή. Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις.