Με εύστοχο τρόπο σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στο δρόμο προς τις εκλογές, ανεβάζει συνεχώς το «κοντέρ». «Διάβαζα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το τι είναι να δοθεί και είχα την αίσθηση ότι άκουγα τον Άγιο Βασίλη», σχολίασε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο mega.

Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα ουτοπικό πρόγραμμα: «Διάβαζα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το τι είναι να δοθεί και είχα την αίσθηση ότι άκουγα τον Άγιο Βασίλη. Δηλαδή μείωση του ΦΠΑ στα  τρόφιμα, μείωση ΕΦΚ, αύξηση των μισθών κατά 10% και λαμβάνοντας υπόψιν και την τιμαριθμική προσαρμογή, αφορολόγητο 10.000 ευρώ, επιστροφή αναδρομικών σε 3 δόσεις, επαναφορά της 13ης σύνταξης, αύξηση συντάξεων χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η προσωπική διαφορά. Άρχισα να εχω την εντύπωση ότι ακούω τον Αγιο Βασίλη να έρχεται, και να ξαναγυρίζουμε στο 2015. Είναι ουτοπικό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Έκανε δε σαφές πως εάν εφαρμοστεί «ίσως να πρέπει να πάμε σε αυτά τα τοπικά νομίσματα που προτείνει ο κ. Τσακαλώτος και η ομάδα των 53 μαζί. Δεν είναι ένα θεωρητικό κείμενο, σε ένα επιστημονικό κείμενο δεν βάζεις θεωρίες μέσα. Τις θεωρίες τις βάζεις αν θες να τις εφαρμόσεις στην πράξη».

Σχολιάζοντας πιο αναλυτικά τα «τοπικά νομίσματα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου υπογράμμισε την εύλογη ανησυχία που προκαλούν, τονίζοντας ότι τέτοιες ιδέες φαίνεται να υπάρχουν τόσο στο ΜέΡΑ25 όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν το πρωτοδιάβασα ως είδηση, πίστευα ότι θα είναι ένα παλαιό κείμενο που θα μιλάει για χρήση παλιών νομισμάτων, εναλλακτικών νομισμάτων. Με  έκπληξη ανακάλυψα ότι αυτό το κείμενο κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου, και  επιπλέον,  η δικαιολογία που δόθηκε ήταν χειρότερη από το ίδιο το  κείμενο. Είναι λέει κάποιες "θεωρητικές σκέψεις" που κάνουν γι΄ αυτό το θέμα. Στους φοιτητές μου δεν λέω ότι η θεωρία παιγνίων, για παράδειγμα, μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, πολλές θεωρίες. Εδώ βλέπουμε κάτι που δεν αφορά μόνο στον κ. Βαρουφάκη, αλλά και σε ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έλκεται από κάτι τέτοιες ιδέες, και αυτό μου δημιουργεί ανησυχία για τις απόψεις αυτών των ανθρώπων, πολλώ  δε μάλλον όταν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει διατελέσει και υπουργός Οικονομικών, δηλαδή τον κ. Τσακαλώτο», ανέφερε ο Άγγελος Συρίγος.