«Ο ΣΥΡΙΖΑ και όταν ήταν κυβέρνηση και τώρα που είναι αντιπολίτευση δεν έχει κανένα χαλινάρι, πηγαίνει από πρόγραμμα Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1». 

Χρήσιμη η παρέμβαση Παπαδόπουλου

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιστολή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Αλέκου Παπαδόπουλου, στην οποία εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ελληνική οικονομία, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «θετικό είναι που υπάρχουν και τέτοιες φωνές και εγώ το υπογραμμίζω γιατί έχω κουραστεί πολλά χρόνια αλλά ιδιαίτερα σε αυτή την προεκλογική περίοδο σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ να είμαι ο τσιγκούνης της υποθέσεως. Έρχεται μια φωνή από την άλλη μεριά που έχει τη χρησιμότητά της για την ισορροπία της γενικότερης συζήτησης». 

Εξήγησε ότι «η κυβέρνηση αυτή λόγω του ότι υπήρξε δημοσιονομική χαλάρωση σε όλη την Ευρώπη πράγματι αξιοποιώντας και αυτή τη δυνατότητα αλλά και το ότι δεν έχουμε μόνο το ΕΣΠΑ αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης, άσκησε μια πολιτική η οποία είχε έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά και πάντως μια πολιτική η οποία κάθε άλλο παρά μπορεί να χαρακτηριστεί ως περιοριστική. Αυτό το δέχομαι αλλά σίγουρα αυτό ήταν σε αρμονία με τις πολιτικές της ΕΕ και τις ανάγκες της εποχής λόγω του ότι είχαμε φάει δύο αλλεπάλληλες διεθνείς εισαγόμενες κρίσης, τον κορωνοϊό και τη διεθνή ενεργειακή κρίση».