Υποστηρικτή και αυτόκλητο συνήγορο βρήκε ο κύριος Τσακαλώτος στο πρόσωπο του συντρόφου του Νίκο Φαραντούρη, υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά ο οποίος υποστήριξε αναφανδόν τον Τσακαλώτο και τα όσα έχει υποστηρίξει για τα παράλληλα νομίσματα. Κάλεσε μάλιστα τους επικριτές του να μην τον ταυτίζουν με τον κύριο Βαρουφάκη καθώς ο ένας αποχώρησε από το κόμμα στα δύσκολα ενώ ο άλλος έβαλε πλάτη.

Σύμφωνα με τον κ. Φαραντούρη, διάφορα κείμενα έρχονται, ανεβαίνουν και κατεβαίνουν. Ζούμε στην εποχή του πληθωρισμού, της πληροφορίας. Υπάρχει ένας πληθωρισμός πληροφορίας. Θα ήθελα να εστιάσω στα προγράμματα των κομμάτων. Ο κ. Τσακαλώτος είναι ένας εξαιρετικός ακαδημαϊκός, και είναι και ένας άνθρωπος που όχι μόνο έβαλε τη σφραγίδα του σε αυτό που ονομάζουμε «γεμάτα ταμεία της χώρας» το 2019. Τα γεμάτα ταμεία έχουν ονοματεπώνυμο.

Αδικεί τον κ. Τσακαλώτο η συνταύτιση με τον κ. Βαρουφάκη. Γιατί ο κ. Βαρουφάκης τράβηξε τον δρόμο του και ο κ. Τσακαλώτος έβαλε πλάτη σε μια ανώμαλη και δύσκολη περίοδο για την χώρα».