Στην ολυμπιακή εγκατάσταση της Λ. Βεΐκου στο Γαλάτσι έλαβε χώρα την Κυριακή το πρωί η (μάλλον χλιαρή) φιέστα του Εντι Ράμα.

Μετά από προτάσεις για διάφορους κλειστούς χώρους και ανοιχτές πλατείες, το πρωί της Παρασκευής υπήρξε συμφωνία προκειμένου η προεκλογική εκδήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού να πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (Παλαί).

Την απόφαση για την παραχώρηση του χώρου έλαβε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), ως ιδιοκτήτρια του χώρου, και όχι ο Δήμος Γαλατσίου, ο οποίος είναι (και αυτός) ενοικιαστής της εγκατάστασης με μακροχρόνια μίσθωση. Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, η αλβανική πρεσβεία ενημερώθηκε επισήμως από την ΕΤΑΔ για τα διαδικαστικά της παραχώρησης και τα τυπικά της μίσθωσης.

Αυτό που ήθελε να αποφύγει η κυβέρνηση –και τελικώς επετεύχθη– ήταν να επιτρέψει σε όσους επιθυμούσαν να παραστούν στη φιέστα να συναντηθούν σε κάποια ανοικτή πλατεία. Αλλωστε, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha, η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και δεν απαγορεύει κανείς σε έναν ξένο ηγέτη να έρθει ιδιωτικά να κάνει συγκέντρωση.

Τελικώς, ο Εντι Ράμα, συνοδευόμενος από 150 άτομα (υπουργούς, βουλευτές και δημοσιογράφους), παρουσίασε στους ομοεθνείς του τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου και μετά την ομιλία του ακολούθησε πλούσιο αλβανικό λαϊκό-ποπ μουσικοχορευτικό υπερθέαμα – ακριβώς όπως άρμοζε στην εν λόγω εκδήλωση.

Κάποιοι το διασκέδασαν, κάποιοι το βρήκαν βαρετό και χασμουρήθηκαν (προσοχή, διότι το χασμουρητό μπορεί να είναι και πολιτική στάση) και τέλος πάντων το όλο χάπενινγκ έληξε ησύχως. Πολύ κακό για το τίποτα, δηλαδή.