Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «κόλαφο για την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ» το πρόστιμο που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο υπουργείο Εσωτερικών, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού.

Στην ανακοίνωση μάλιστα ανακυκλώνονται και οι γνωστές «ψεκ» θεωρίες για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις της εκλογικής διαδικασίας: «Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως στο υπουργείο που έχει ως αρμοδιότητα τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών επιβάλλεται πρόστιμο από Ανεξάρτητη Αρχή, το οποίο σχετίζεται με την εκλογική διαδικασία». Ποιο πρόστιμο θα αναρωτηθείτε…

Αυτό αναρωτήθηκε και η ίδια η Αρχή και αναγκάστηκε να τοποθετηθεί ο προέδρός της, Κωνσταντίνος Μενουδάκος: «Με αφορμή άρθρα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα αργά το απόγευμα και αφορούν την επιβολή προστίμων από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για την υπόθεση αποστολής ανεπιθύμητης επικοινωνίας από ευρωβουλευτή, διευκρινίζω ότι δεν έχει δημοσιευθεί σχετική απόφαση. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε διάσκεψη και η Αρχή θα αποφανθεί σύντομα». Οπως αναμενόταν, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, ενώ η διάψευση Μενουδάκου, αντιθέτως, αντιμετωπίστηκε χλιαρά. 

Συμπέρασμα: Είτε το έγραψαν επειδή είναι σε συνεννόηση με ορισμένα μέλη της Αρχής και έχουν εσωτερική πληροφόρηση είτε για να κατευθύνουν τη διαδικασία και την απόφαση, δημιουργώντας κλίμα εν όψει ευρωεκλογών. Οποιο από τα δύο και να ισχύει, γινόμαστε ξανά μάρτυρες μιας εξόφθαλμης (κατά σύμπτωση ξανά προεκλογικής) εργαλειοποίησης των Ανεξάρτητων Αρχών από τον ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη εξέλιξη. Αναπάντεχο.