Όπως είναι φυσικό, οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν ήδη συμπεριλάβει την κούρσα ανάδειξης του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και όπως όλα δείχνουν, προεξοφλούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα είναι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μετά τις εσωκομματικές εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου. Η απόσταση του «θυμωμένου» Νικόλα, από τον Χάρη Δούκα -ο οποίος είναι και το φαβορί- είναι ήδη αρκετά μεγάλη, καθώς ο Χάρης Δούκας έχει απόδοση 1.90 και 1.95 στις δυο στοιχηματικές, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει 2.50 και 2.60 αντίστοιχα. Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι πολύ μακρύτερα, με την Άννα Διαμαντοπούλου να έχει απόδοση στο 5.00 και τον Παύλο Γερουλάνο στο 6.00 και στις δυο στοιχηματικές. Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου έχουν αποδόσεις της... μηδαμινής ελπίδας.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι στοιχηματικές εταιρείες και χάσει ο Νίκος Ανδρουλάκης την αρχηγία του κόμματος από τον Χάρη Δούκα, θα έχει κατορθώσει το ακατόρθωτο: να χάσει από έναν -μέχρι πρότινος- παντελώς άγνωστο πολιτικό, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά στη ζωή του δήμαρχος Αθηναίων από... σπόντα, οποίος μετά βίας θα έχει κλείσει το ένα έτος από την εκλογή του - όχι από την ανάληψη καθηκόντων του, καθώς αυτή έγινε τον Ιανουάριο του 2024. Θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς, πόσο τραγικά λίγος θα πρέπει να είναι κάποιος ως αρχηγός ενός ιστορικού κόμματος εξουσίας, προκειμένου να χάσει την αρχηγία από έναν τυχάρπαστο... Γκαστόνε, που βρήκε την ευκαιρία να κάνει ρεσάλτο απ' την τοπική αυτοδιοίκηση, στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχοντας δώσει παραδοτέο ως δήμαρχος... απολύτως μηδενικό έργο!

Και επειδή κάποιοι βιαστικοί, ίσως προφασιστούν ως δικαιολογία τον ΣΥΡΙΖΑ και πώς πήρε το κόμμα ο πρόεδρος Στέφανος, ήδη παραπάνω κάναμε σαφέστατη διάκριση για ιστορικό κόμμα εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κατάφερε από σπόντα -και πολύ... σπρώξιμο- να κυβερνήσει, αλλά επ’ ουδενί δεν συγκαταλέγεται στα ιστορικά κόμματα εξουσίας. Ένα ασκέρι καιροσκόπων είναι, που κατάφερε για μια φορά να κυβερνήσει τη χώρα. Όποιος προσπαθήσει να προφασιστεί ως δικαιολογία τον ΣΥΡΙΖΑ, βασικά προσβάλλει το ΠΑΣΟΚ. Στην περίπτωση που πράγματι συμβεί αυτό το σενάριο, η μοίρα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προδιαγεγραμμένη: η λήθη. Και αυτό διότι εκ των πραγμάτων, δεν είχε απολύτως κανένα πολιτικό στίγμα, καμία σοβαρή πολιτική κριτική και το σημαντικότερο όλων: καμία πολιτική πρόταση. Η όλη του πολιτική υπόσταση, συμπυκνώνεται στις «θυμωμένες» καταγγελίες εναντίον της ΕΥΠ και της κυβέρνησης. Κι από εκεί, δεν κρίνονται οι ηγέτες. Αν μη τι άλλο, στον περισσότερο κόσμο ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε την εντύπωση ότι ανήγαγε σε κεντρική κομματική ατζέντα, την προσωπική του εμμονή. Και τώρα πια, μάλλον είναι αργά για δάκρυα, Νικόλα.

Τι αποδόσεις έχει η Stoiximan

Χάρης Δούκας: 1.95

Νίκος Ανδρουλάκης: 2.60

Άννα Διαμαντοπούλου: 5.00

Παύλος Γερουλάνος: 6.00

Μιχάλης Κατρίνης: 17.00

Νάντια Γιαννακοπούλου: 30.00

Τι αποδόσεις έχει η Novibet

Χάρης Δούκας: 1.90

Νίκος Ανδρουλάκης: 2.50

Άννα Διαμαντοπούλου: 5.00

Παύλος Γερουλάνος: 6.00

Μιχάλης Κατρίνης: 17.00

Νάντια Γιαννακοπούλου: 31.00