Κανονικά ο Αύγουστος είναι ένας ήσυχος μήνας για τα πολιτικά πράγματα, ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ έχουν μπλέξει με τη διεκδίκηση της ηγεσίας και οι υποψήφιοι κυριολεκτικά τρέχουν και δεν φτάνουν, καθώς το εσωκομματικό τοπίο είναι εξαιρετικά ρευστό. Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βλέπει ότι χάνει το τρένο της ηγεσίας, τρέχει και δεν φτάνει και ψάχνει υποστηρικτές από παντού. Κάπου εκεί αποφάσισε ότι χρειάζεται και τη στήριξη του Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος επίσης τρέχει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το επιτελείο Ανδρουλάκη θεωρεί ότι ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος κάποτε ήταν ο «αντ'αυτου» Ανδρουλάκη, θα αναγκαστεί να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής, οπότε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον παρακαλεί για στήριξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τη στήλη «Βηματοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής», ο Μιχάλης Κατρίνης ούτε σηκώνει το τηλέφωνο, ούτε θέλει να ακούει τους απεσταλμένους Ανδρουλάκη για ένα τέτοιο σενάριο. Προς το παρόν το περιβάλλον του τονίζει ότι ο Μιχάλης Κατρίνης προχωρά κανονικά για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Βλέποντας ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι χάνει στήριξη από ολοένα και περισσότερα στελέχη, πλέον προσεγγίζει και στελέχη που δεν συνομιλούμε ποτέ ή είχε χρόνια να συναντήσει. Ένα τέτοιο στέλεχος είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Πέτρος Λάμπρου, ο οποίος θεωρείται «πρύτανης» στα οργανωτικά του κόμματος και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Περισσότερα στελέχη δίπλα στον Δούκα 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ολοένα και περισσότερα στελέχη εκφράζουν με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο τη στήριξή τους στον Χάρη Δούκα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και παλαιά στελέχη με μεγάλη εμπειρία στα εσωκομματικά, όπως ο Πέτρος Ευθυμίου και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο τελευταίος δε είναι πολύ καλός γνώστης του εσωκομματικού χάρτη του ΠΑΣΟΚ και μπορεί να προσφέρει σημαντική στήριξη στον δήμαρχο Αθηναίων. Μπορεί σε κάποιους όλα αυτά να φαίνονται αδιάφορα, ωστόσο στον κόσμο της Χαριλάου Τρικούπη είναι εξαιρετικά σημαντικά διότι κάποια από αυτά τα πρόσωπα μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά για το ποιος υποψήφιος θα εισέλθει στο δεύτερο γύρο και έπειτα ποιος από τους δύο διεκδικητές θα αποσπάσει στήριξη από τους υπόλοιπους υποψηφίους.