Δεν είναι δυνατόν πολίτες που έχουν ευαισθησίες και βλέπουν την πολιτική ως την ελπίδα να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο τα επόμενα χρόνια να ταυτίζονται με απόψεις που στηρίζουν την τοξικότητα στην πολιτική, επιβραβεύοντας το μηδενισμό σε όλα και για όλους.

Πιστεύαμε ότι τα είχαμε ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Χθες το πρωί στο ενημερωτικό μαγκαζίνο του Action 24 o Χάρης Μαμουλάκης, γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης του Στ. Κασσελάκη, καλούσε επίμονα τον κόσμο όπου δεν υπάρχει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει λευκό ή να μην πάει να ψηφίσει στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής!

Είναι πραγματικά σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει. Σχεδόν κάθε μέρα ένα γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει κάτι που επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνο είναι το κόμμα όχι μόνο για το πολιτικό σύστημα, αλλά γενικότερα για την κοινωνία.

Και είναι πραγματικά να αναρωτιόμαστε όλοι μαζί τι θα γινόταν εάν κάποια στιγμή οι πολίτες αποφάσιζαν με την ψήφο τους να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Μόνο ως εφιαλτικό σενάριο ακούγεται και διαβάζεται αυτό, ακόμα και σήμερα που υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειώθηκε στην πραγματικότητα, άλλαξε αρχηγό, αλλά δεν άλλαξε ιδέες και μυαλά.

Δεν ξέρω τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μετριοπαθείς και αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά αναρωτιέμαι γι’ αυτούς εάν είναι υπερήφανοι για όλα όσα ακούγονται κατά καιρούς από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να αποδεχθείς λάθη που κάνει το κόμμα το οποίο έχεις ψηφίσει, όμως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, κάποια στιγμή πρέπει το μετριοπαθές κομμάτι αυτού του κόμματος είτε να αποστασιοποιηθεί είτε να φύγει αποδοκιμάζοντας τέτοιες απόψεις και τέτοιες τοποθετήσεις που γίνονται δημόσια.

Δεν είναι δυνατόν πολίτες που έχουν ευαισθησίες και βλέπουν την πολιτική ως την ελπίδα να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο τα επόμενα χρόνια να συμφωνούν με τις ακραίες απόψεις που εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν να ταυτίζονται με απόψεις που στηρίζουν την τοξικότητα στην πολιτική, επιβραβεύοντας το μηδενισμό σε όλα και για όλους.  

Θέλω να ελπίζω ότι αυτό το κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραμείνει στο κόμμα αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει τις επιλογές του και θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο. Ας το καταλάβουν οι ψύχραιμοι και οι μετριοπαθείς. Καλό Σαββατοκύριακο και καλή ψήφο σε όλες τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες μας…