Το ότι υπήρξε σχέδιο καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη είναι μη αφισβητούμενο. Ωστόσο, δεν προχώρησε διότι δεν υπάρχει κανένας που να προθυμοποιείται και να μπορεί να διασφαλίσει ότι το κόμμα θα πάει συντεταγμένα στις ευρωεκλογές. Ευσεβής δε πόθος κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατηθεί έστω οριακά στο 10%, αφού όχι μόνο δεν διαφαίνεται ρεαλιστικός ο στόχος για τη δεύτερη θέση, αλλά πολύ φοβούνται ότι θα διολισθήσουν στην τέταρτη, πίσω και από το ΚΚΕ.

Πάντως, η παρούσα κρίση έκανε τους συντρόφους να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις δημοσκοπήσεις, αφού πλέον διαβάζουν τα νούμερα με προβληματισμό και όχι με ειρωνικά γελάκια, όπως συνήθιζαν.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, έπειτα από μια εκρηκτική συνεδρίαση, προχώρησε σε ανάκληση της επιστολής του προς την Πολιτική Γραμματεία, αλλά και της περίφημης πρότασης για «αναβάπτιση». Βέβαια, καθοριστική υπήρξε ως προς αυτό και η έντονη τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος ήδη «κατηγορείται» από υποστηρικτές του προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «υπονομευτής», «σφετεριστής της εξουσίας» και «βαλτός της Αχτσιόγλου». Πάντως, και πριν την τοποθέτηση Τεμπονέρα, είχε μεσολαβήσει η άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας (όλοι πριν τριών) της ΠΓ να παράσχει «λευκή επιταγή» μέχρι τις εθνικές εκλογές. Μετά την άτακτη υποχώρηση Κασσελάκη, το συλλογικό όργανο εξέδωσε ανακοίνωση όπου «επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου» για να είναι όλοι ευτυχισμένοι. Και με αυτή την ευτυχία, ξεκινά σήμερα το συνέδριο, στο οποίο είμαι σίγουρος ότι δεν θα πλήξουμε...