Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά του Στέφανου Κασσελάκη σε συνέντευξη του στο Open. Ο πρώην επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ κάλεσε ξεκάθαρα τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τον έκπτωτο πρόεδρο, εφόσον αυτός βάλει υποψηφιότητα εκ νέου για την ηγεσία του κόμματος: «Δεν πρέπει να ξαναεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τα έχουμε δει ένα χρόνο». 

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε τον ισχυρισμό του, αναφέροντας ότι το μάθημα που πρέπει να πάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που υπήρχε στο κόμμα εδώ και ένα έτος. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ακατάλληλος για πρόεδρος και φυσικά δεν πρέπει να εκλεγεί ξανά: «Όσα έγιναν το τελευταίο χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν θετικά για το κόμμα. (...) Πρέπει να αλλάξει ο αρχηγός, ο πρόεδρος. Γιατί ήταν ακατάλληλος. Ο Στέφανος Κασσελάκης κρίθηκε ακατάλληλος. Κατά την άποψή μου είναι ακατάλληλος να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ». 

Ωστόσο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διαφώνησε με την άποψη, την οποία έχει εκφράσει κατά καιρούς μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη και η ομάδα των 87, ότι θα πρέπει να μπουν εμπόδια για την κατάθεση της υποψηφιότητας Κασσελάκη. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αφήσουν τον έκπτωτο πρόεδρο να βάλει ξανά υποψηφιότητα και να πάρει την απάντηση του από τη βάση του κόμματος, η οποία και πρέπει να τον καταψηφίσει: «Όχι δεν πρέπει να εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Αν καταθέσει υποψηφιότητα, διότι δεν έχει καταθέσει μέχρι τώρα, είναι φυσικά να μπορεί να είναι υποψήφιος αλλά να μην εκλεγεί. Δεν θα πρέπει να εκλεγεί ξανά από τον ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ διότι έχουμε δει ένα χρόνο πού έφτασε το κόμμα». Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής δεν πήρε θέση σχετικά με τον ποιον υποψήφιο θα στηρίξει, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως συνταχθεί με την ομάδα των 87 και την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου. Φυσικά οι εξελίξεις τρέχουν και νέοι παίκτες πρόκειται να μπουν στη εσωκομματική αρένα, οπότε όλα είναι ρευστά.