Την πεποίθησή του ότι δεν πρέπει να ξαναεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ. Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της πλευράς Κασσελάκη, αναφορικά με την προϋπόθεση ανάρτησης των πόθεν έσχες των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στον ιστότοπο του κόμματος, ο κύριος Θεοχαρόπουλος είπε ότι «ο κανόνας του πόθεν έσχες που μπήκε -η απλή ανάρτηση δηλαδή, στο site του ΣΥΡΙΖΑ-, αυτό που έχει κατατεθεί στο κράτος». Ο κύριος Θεοχαρόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «το κάθε κόμμα, βάζει τους κανόνες του. Αν είναι αυτή η άποψη του Στέφανου Κασσελάκη (σ.σ. ότι επιχειρείται αποκλεισμός της υποψηφιότητάς του), αυτή ήταν και η άποψη των οπαδών του, θα έλεγα ότι είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ παράξενο. Πάρα πολύ περίεργο. Δεν ξέρω αν αυτή θα είναι μέχρι το τέλος. Δηλαδή, να λέει κάποιος ότι "αυτό που έχω καταθέσει στο κράτος, δεν το αναρτώ στο site για την υποψηφιότητά μου". Είναι πάρα πολύ περίεργο, σαν να θέλει κάποιος να κρύψει κάτι. Το θεωρώ πάρα πολύ περίεργο να έχει στο τέλος μια τέτοια στάση».

Πράγματι, σε ένα σοβαρό κόμμα, ουδείς υποψήφιος αρχηγός θα είχε πρόβλημα με τη διαφάνεια της υποψηφιότητάς του. Και όντως, η συγκεκριμένη δυσανασχέτηση από πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη φαντάζει περίεργη. Ο μόνος λόγος για να μην επιθυμεί τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του στο site του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εάν τελικώς αποκαλυφθεί ότι στην πραγματικότητα, ο Στέφανος Κσσελάκης δεν είναι τόσο πλούσιος, όσο θέλησε να δείξει. Από την άλλη βέβαια, ένα σοβαρό κόμμα θα είχε φροντίσει να έχει τέτοιου είδους περιορισμούς, ευθύς εξ αρχής. Και η ιστορία απέδειξε ότι το κόμμα δεν είχε καθόλου τέτοιους περιορισμούς, τουλάχιστον αναφορικά με την εκλογή προέδρου.

Δεν πρέπει να ξαναεκλεγεί ο Κασσελάκης - Θα είναι καταστροφή για την Αριστερά

Την πεποίθησή του ότι θα είναι καταστροφή για την Αριστερά, μια ενδεχόμενη επανεκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο κύριος Θεοχαρόπουλος. Συγκεκριμένα, είπε ότι «καλέσαμε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάμε στη βάση. Και τι απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης; "Όχι, κάντε μου πρόταση μομφής για να πάμε στη βάση". Πέρασε η πρόταση μομφής. Ε, θα πάμε στη βάση και εκεί θα κριθεί και ο Στέφανος Κασσελάκης και οι άλλοι υποψήφιοι. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει αλλαγή ηγεσίας. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ξαναεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι καταστροφή να ξαναεκλεγεί -για την Αριστερά- ο Στέφανος Κασσελάκης. Για αυτό κάναμε πρόταση μομφής».

Εν πολλοίς είναι σωστή η εκτίμηση του κυρίου Θεοχαρόπουλου ότι θα είναι καταστροφή μια τυχόν επανεκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά με μια μικρή διόρθωση: θα είναι καταστροφή για τον ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτικός φορέας. Η καταστροφή της Αριστεράς ως πολιτικού χώρου, συντελέστηκε με την «εθνοσωτήριο» διακυβέρνηση Τσίπρα. Όσους μύθους είχαν χτίσει -επί δεκαετίες- γύρω από το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα», καθώς και τον «άλλο δρόμο που είναι εφικτός», κατέπεσαν με πάταγο μέσα σε τεσσεράμισι χρόνια. Και αυτό είναι κάτι που η ζώσα μνήμη της ελληνικής κοινωνίας, θα το θυμάται για αρκετές δεκαετίες ακόμη. Κι αυτό διότι οι «μάγοι» που θα έκαναν την Ελλάδα μια ουτοπία, αποδείχτηκαν τραγικά ολίγιστοι, οι οποίοι προσπάθησαν να εφαρμόσουν ιδέες που έχουν αργόσχολοι καφενόβιοι, μεταξύ τσίπουρων και μιας παρτίδας τάβλι.

Ο Κασσελάκης δίχασε το κόμμα 

Ο κύριος Θεοχαρόπουλος απέδωσε στον Στέφανο Κασσελάκη ευθύνες διχασμού του κόμματος, κατασκευής εσωτερικών εχθρών και δολοφονιών χαρακτήρων. Συγκεκριμένα, ο κύριος Θεοχαρόπουλος είπε ότι «θεωρώ ότι δε θα ξαναεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, να σας πω όμως γιατί το λέω. Διότι ο ίδιος δίχασε το κόμμα, δημιούργησε μια -με κατασκευή εσωτερικών εχθρών και με δολοφονία χαρακτήρων, που την κάνει τη δολοφονία χαρακτήρων το περιβάλλον του, μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες-, μια κατάσταση η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Και η κεντρική επιτροπή αποφάσισε, όχι εγώ, ότι είναι απολύτως καταδικαστέες οι φράσεις για κουκουλοφόρους, για πραξικοπηματίες, για εκτροπές και δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά. Αυτή δεν είναι απόφαση δική μου, είναι απόφαση της κεντρικής επιτροπής».

Το σκηνικό που περιγράφει ο κύριος Θεοχαρόπουλος βέβαια, είναι το αρχέτυπο της συμπεριφοράς της Αριστεράς, από τα σπάργανα της, σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν υπάρχει Αριστερό κόμμα, στο οποίο δεν έχουν γίνει ακριβώς τα ίδια, πουθενά στον κόσμο. Υπό αυτή την έννοια, ο κύριος Θεοχαρόπουλος -αν και από σπόντα- δίνει... «γαλόνια αριστεροσύνης» στον Στέφανο Κασσελάκη, μιας και αυτή είναι πράγματι, η αναμενόμενη συμπεριφορά ενός Αριστερού αρχηγού. Τις συγκεκριμένες μηχανορραφίες κανονικά τις απεχθάνονται τα αστικά κόμματα, όχι τα Αριστερά, μιας και τέτοιου είδους διεργασίες βρίσκονται το DNA τους.