Τραγική στιγμή χαρακτήρισε ο Γιάννης Ραγκούσης την εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη να παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη ένα έγγραφο excel ως «πόθεν έσχες» και πρόσθεσε ότι ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες που κατέθεσε στη Βουλή». 

«Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη ήταν τραγική στιγμή για οποιοδήποτε κόμμα. Να σε πιέζουν όλα τα κόμματα σε προεκλογική περίοδο και εσύ να δείχνεις τις... κάλτσες σου και όχι την περιουσιακή σου κατάσταση. Εμάς εκεί τελειώνει ο ρόλος και το καθήκον μας. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Τουλάχιστον θα μας έχουν αναγνωρίσει ότι επιβάλαμε στον Κασσελάκη να πράξει το αυτονοητο απέναντι στους πολίτες» είπε ο Γιάννης Ραγκούσης στο AtticaTV. 

Ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για «απίθανο σκηνικό να βλέπουμε πισίνα και να ακούμε τον κ. Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του να λένε ότι είναι σηπτική δεξαμενή και βόθρος». 

«Αυτά είναι απολύτως ανησυχητικά φαινόμενα και δεν έχουν σχέση με την διαφάνεια, δεν έχουν σχέση με αριστερό κόμμα που θέλει να υπηρετήσει τη διαφάνεια» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης και τόνισε πως πρέπει να γίνει σαφές στην κοινή γνώμη «ότι αν ο κ. Κασσελάκης θέλει να συνεχίζει να κινείται ρίχνοντας "μαύρο" στο πόθεν έσχες του, να ξέρει ότι κάποιοι προσπαθήσαμε να υποχρεωθεί να το αφαιρέσει και να το δώσει στη δημοσιότητα. Πιστεύω ότι δεν θα αντέξει να μην το κάνει γιατί το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο».