Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή. Το κόμμα έχει καταρρεύσει και πλέον περιμένουν τις ευρωεκλογές προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μόνο που αυτό έχει οδηγήσει το κόμμα υπό τη νέα ηγεσία του να μετατρέπεται σε παράρτημα fake news και άθλιων ανακοινώσεων επικεντρώνοντας την τοξικότητα και τον λαϊκισμό στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση-ωδή στον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής του τόπου υποστηρίζοντας πως βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ότι το λεγόμενο «μπάζωμα» έγινε την ώρα που ακούγονταν φωνές από τα συντρίμμια στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος. Ναι, αυτό υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου όχι απλά παραποιώντας τα όσα είπαν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά προχωρώντας σε άλματα λογικής για να κάνουν κατά το δοκούν εκτιμήσεις που ξεπερνούν την ίδια τη λογική.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση ρίχνουν λάσπη για να στηρίξουν το αφήγημα της δήθεν συγκάλυψης που δείχνει την πρόθεση να τυμβωρυχίας σε μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να δημιουργήσουν συνθήκες πρόκλησης οργής με στόχο φυσικά την αξιοποίησή της, όπως στο παρελθόν συνέβη με τους αγανακτισμένους και τις πλατείες.

Είναι στην κυριολεξία τραγικό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Πολύ περισσότερο όταν γνωρίζει πως τα βαγόνια είχαν μεταφερθεί ήδη από το σημείο του δυστυχήματος από τις 5 Μαρτίου το τελευταίο. Και ότι αυτό για το οποίο μίλησαν τα στελέχη της ΝΔ αφορά το χαλίκι που έπεσε για να πατήσουν οι γερανοί και να σηκώσουν τα βαγόνια ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν επιζήσαντες. Αλλά και για να γίνει η απομάκρυνση νεκρών επιβατών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μια ακόμη φορά επιχειρούν να μετατρέψουν τα πάντα σε βούρκο. Επιχειρούν να εγείρουν ζητήματα για να καλύψουν την εσωκομματική τραγική κατάσταση αλλά και την παντελή απουσία πολιτικού λόγου και προτάσεων εν όψει των ευρωεκλογών.