«Ποινικές ευθύνες επιρρίπτουν οι εισαγγελείς και οι δικαστές, όχι το πόρισμα της κυβέρνησης ή η κοινή γνώμη» επισήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας για τα ξεχωριστά πορίσματα που συντάχθηκαν και αναμένεται να συζητηθούν το μεσημέρι της Δευτέρας στην τελευταία συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών

«Η προανακριτική, εξετατιστική επιτροπή δεν εμποδίζει τον εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη, όπου θεωρεί ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Δεν υπάρχει πια ασυλία για τα κακουργήματα» είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.στον ΣΚΑΪ και παραδέχτηκε ότι υπήρξαν παραλείψεις για τις οποίες η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη, «Οι απαντήσεις πρέπει να είναι πιο καθαρές» τόνισε. 

Για τη συζήτηση που άνοιξε  σχετικά με το αν μπαζώθηκε το σημείο του δυστυχήματος ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είπε ότι «έπρεπε να γίνουν εργασίες στο σημείο της τραγωδίας για να μπορέσει να ξαναανοίξει η γραμμή, να ξανακυκλοφορήσει το τρένο. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει σε έναν κρατήρα». 

Στη συνέχεια επέρριψε την ευθύνη του δυστυχήματος το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στον «ανθρώπινο παράγοντα», δηλαδή στους υπεύθυνους της βάρδιας στο σταθμό της Λάρισας.