Προ των πυλών δείχνει να είναι η επενδυτική βαθμίδα για τη χώρα με τον Γιάννη Στουρνάρα, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να εκτιμά πως «είναι θέμα λίγων εβδομάδων, αν όχι ημερών», επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτόν και τον πρωθυπουργό που έχει δηλώσει ότι μια σταθερή κυβέρνηση και μια ισχυρή πλειοψηφία θα οδηγήσει στην απόκτησή της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο διοικητής της ΤτΕ εμφανίζεται «αρκετά αισιόδοξος» ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει το καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας λίγο μετά την παρουσίαση του προγράμματος της νέας κυβέρνησης.

«Είχαμε εκλογές πριν από λίγες μέρες, τώρα υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» επισημαίνει, προσθέτοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, επομένως είμαι βέβαιος ότι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι θέμα λίγων εβδομάδων, αν όχι ημερών».

Ουσιαστικά ο Γιάννης Στουρνάρας θέτει ως ορόσημο τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που θα ολοκληρωθούν το επόμενο Σάββατο μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επιβεβαιώνει με τον τρόπο αυτόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για το ζήτημα που έθεσε εξαρχής αναφορικά με την ανάγκη να υπάρξει στη χώρα μια αυτοδύναμη αλλά και ισχυρή κυβέρνηση όσο και για την επιμονή του στην ύπαρξη προγράμματος κοστολογημένου ώστε να μην τεθεί θέμα δημοσιονομικών αποκλίσεων.

Η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας αποτελεί κλειδί στην προσπάθεια ανάταξης και ανάπτυξης της χώρας. Δεν αφορά μόνο τους, κατά ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρούς, αλλά όλη την κοινωνία που δύναται να ωφεληθεί από τη διάχυση της ανάπτυξης.