Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρα από εφοπλιστής και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον επαγγέλεται και νομικός σύμβουλος, καθώς σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στη νομική συμβουλή που έδωσε στον πολιτικό του αντίπαλο και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη σχετικά με την υπόθεση Predator. Ποια ήταν αυτή; Ο Κασσελάκης πρότεινε στον Ανδρουλάκη να μηνύσει... τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Καλό θα ήταν και ο κ. Ανδρουλάκης να έκανε μήνυση εναντίον του κ. Μητσοτάκη και των διοικητών της ΕΥΠ από τη στιγμή που ξέρει ότι τον παρακολουθούσαν. Να μάθουμε και από εκεί τι γίνεται», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε -για να επαληθεύσει μάλλον ότι άκουσε καλά- «του το έχετε πει αυτό του κ. Ανδρουλάκη;», με τον Κασσελάκη να επιβεβαιώνει πως του το έχει πει και να παραπέμπει στον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενά του. 

Νομική συμβουλή και στον Μητσοτάκη

Ακόμα, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποδείξει πόσο σημαντικός είναι ο ακτιβισμός για τον ίδιο και για αυτόν τον λόγο, όταν του δίνεται η ευκαιρία να δώσει μία συμβουλή θα το κάνει, ακόμα και αν το άτομο που θα την ακούσει θα είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός του αντίπαλος, αυτός που θέλει να νικήσει, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την πρόταση που έκανε στον Έλληνα πρωθυπουργό να προβεί σε άρση απορρήτου στελεχών της ΕΥΠ, κάτι που δικαιούται από τον ίδιο τον νόμο: «Η έρευνα για ΕΥΠ και Predator είναι μια έρευνα η οποία ίσως να καταλήξει κάπου, ίσως να μην καταλήξει κάπου στο κράτος το οποίο ζούμε και θα ήθελα να σας πω πάνω σε αυτό, όπως έχω πει και στον κ. Μητσοτάκη τον ίδιο, ότι έχει δικαίωμα από το νόμο να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ που ήταν υπό τη δική του εποπτεία. Ήταν ο πολιτικός προϊστάμενός τους. Να το κάνει».

Ο πρωθυπουργός από πλευράς του προσπάθησε να του εξηγήσει πως αυτό σημαίνει εμπλοκή στη δουλειά της Δικαιοσύνης, με τον Στέφανο Κασσελάκη να μη δείχνει να αφουγκράζεται αυτήν την άποψη: «Μου είπε στο γραφείο του στη Βουλή ότι δεν θέλει να εμπλακεί στη Δικαιοσύνη. Του λέω "δεν πρόκειται για εμπλοκή, πρόκειται για απεμπλοκή και λες προχώρα Δικαιοσύνη στο έργο σου"».