Θίχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού, με την οποία αναφέρθηκε στο σχόλιο του προέδρου του κόμματος της λεγόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και υποκλίσεις στον Ερντογάν.

Ο Νίκος Ρωμανός ήταν σαφής στη δήλωσή του ότι «δεν έχει νόημα να απαντήσει κανείς στα όσα ανερμάτιστα είπε χθες ο κ. Κασσελάκης», όπως προφανής είναι και η ελαφρότητα με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται ακόμα και στα εθνικά θέματα, απαξιώνοντας επωφελείς για τη χώρα εξελίξεις και πρωτοβουλίες.

«Οι προσβολές και οι ύβρεις του κ. Ρωμανού στο πρόσωπο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ. «Κατά τα άλλα, θα προτρέπαμε τη ΝΔ να ασχοληθεί πρώτα με τον κ. Σαμαρά και τις ακροδεξιές συνιστώσες στο εσωτερικό της, που δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να έχει μια ενιαία, συγκροτημένη στρατηγική για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», συνεχίζει, επιχειρώντας να κάνει αντιπολίτευση με τον γνωστό χυδαίο τρόπο που μας έχει συνηθίσει.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Ρωμανός, στη δήλωσή του, σημείωσε για τον Στέφανο Κασσελάκη πως «ο τρόπος που σχολίασε την επίσκεψη Ερντογάν, πέντε ημέρες μετά, δείχνει ότι εκτός από υποβολέα τον κ. Πολάκη έχει και έντονες επιρροές από τους παλιούς συνοδοιπόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου».