Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σήμερα πλήρωσε την ατολμία του με την εικονική διαγραφή του Παύλου Πολάκη, από την Κ.Ο. του κόμματος, προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις από τις σεξιστικές και χυδαίες επιθέσεις του. Έτσι ο «αψύς Σφακιανός» συνεχίζει να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζεται για πόλεμο με το «πουλέν» του Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος. 

Ωστόσο, η ατολμία του Στέφανου Κασσελάκη βασίζεται στο γεγονός ότι γνωρίζει πως ο «πολακισμός» είναι η βασική αρχή της Κουμουνδούρου. Άλλωστε είναι και ο ίδιος εκφραστής της, με τις δεκάδες χυδαίες επιθέσεις του στον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία. 

Δεκάδες στελέχη, βουλευτές, οπαδοί, αλλά και τρολ που κατακλύζουν το Διαδίκτυο με λάσπη, συκοφαντίες και απειλές, στήνουν αυτό το συνονθύλευμα που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ και επιζεί μέσω του τοξικού λαϊκισμού που πρεσβεύει ο Παύλος Πολάκης. 

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα άλλωστε είναι η ανάρμοστη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή, Νίκου Παππά, με τις ακραίες εκφράσεις και τις απειλές και ενώ το κόμμα του τον καλύπτει,  επιβεβαιώνοντας έτσι το «πολιτικό γίγνεσθαι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εγώ είμαι ο ΣΥΡΙΖΑ»

Όλα αυτά τα τρανταχτά επιχειρήματα δίνουν την αυτοπεποίθηση στον «αψύ Σφακιανό», να υπερτονίζει πως «εγώ είμαι ο ΣΥΡΙΖΑ», γνωρίζει πως έχει τον απόλυτο έλεγχο των τρολ του Διαδικτύου και ανά πάσα στίγμη μπορεί να προβεί σε δολοφονίες χαρακτήρων, γνωρίζει πως αποτελεί την κυρίαρχη τάση και επιζητεί να επισημοποιήσει τον «πολακισμό». Για τον λόγο αυτόν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν τόλμησε την πλήρη διαγραφή του.

Η νέα εσωστρέφεια και η επισφαλής θέση του Στέφανου Κασσελάκη

Ωστόσο, η διαφαινόμενη νέα εσωστρέφεια θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έχει προς ώρας τη στήριξη του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου Νίκου Παππά. Αντίθετα, ο Παύλος Πολάκης, γνωρίζοντας να κινείται παρασκηνιακά, θα επισπεύσει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.