Την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης προς το ευρύ κοινό, θέλοντας να δώσει τα πρώτα «δείγματα γραφής», καθώς και το ιδεολογικό του στίγμα, προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση –πέραν της επίσημης αμφισβήτησης του προέδρου–, είναι το γεγονός ότι κατηγορεί περίπου για «πουμαρό» τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς και η αποδοκιμασία του Παύλου Πολάκη προς τον «δικαιωματισμό». Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης κάνει λόγο για την ανάγκη να «περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς και τη θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντός επιστητού και επί οποιουδήποτε δικαιώματος, πρέπει να περάσουμε σε μία σαφή, ξεκάθαρη και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Το περίεργο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκαθεν υπήρξε ο «επίσημος αντιπρόσωπος» της «woke culture» και δεν έχει εισάγει –ακόμη– στον δημόσιο διάλογο, τις ακόμη πιο παλαβές πτυχές της συγκεκριμένης νεομαρξιστικής τάσης. Αναρωτιέται κανείς, εάν του «έχει κάτσει στον λαιμό» του «αψύ Σφακιανού» το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών. Προφανώς ο Παύλος Πολάκης δεν ξεπέρασε τις κατσάδες του Στέφανου Κασσελάκη στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο – μιας και όλοι μας θυμόμαστε τη δυσκολία του Παύλου Πολάκη να «περάσει» το συγκεκριμένο μήνυμα σε... υψόμετρο άνω των 200 μέτρων στα βουνά της Κρήτης. Η συγκεκριμένη ρήξη, λοιπόν, δεν αφορά μονάχα την πολιτική ουσία –ή έστω και την απουσία αυτής– του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά την ίδια του την ταυτότητα ως πρόσωπο! Εύλογα υποθέτει κανείς ότι η σύγκρουση από εδώ και στο εξής αναμένεται να είναι πολύ σκληρότερη, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να αγγίξει και τις ταυτοτικές ιδιαιτερότητες του Στέφανου Κασσελάκη. Άλλωστε, ο Παύλος Πολάκης απευθύνεται στους καθαρόαιμους «αυριανιστές» του ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν μιλάμε για «αυριανισμό», ουδείς πρέπει να ξεχνά τις ομοφοβικές επιθέσεις της –τότε– «Αυριανής», εναντίον του Μάνου Χατζιδάκι. Συνεπώς, γνωρίζοντας καλά το DNA των υποστηρικτών του, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε την πλήρη ενσάρκωση του «αυριανιστή-ηγέτη» στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη. Εμείς από πλευράς μας, παρακολουθούμε με έντονο ενδιαφέρον!

Η δήλωση του Παύλου Πολάκη

«Με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κόμμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Δυστυχώς, παράγουμε πολύ περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή. Πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς και τη θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντός επιστητού και επί οποιουδήποτε δικαιώματος, σε μία σαφή, ξεκάθαρη και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χρειάζεται ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά. Δυστυχώς, η σημερινή μας ηγεσία –απ' ό,τι βλέπω– κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Για αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για αυτό».

Ακούστε την επίμαχη δήλωση