Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, βρέθηκε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» στο OPEN και σχολίασε τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια καθώς και τη θέση του νέου Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για τις καταλήψεις.

Πριν από λίγες ημέρες ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωνε υπέρ των καταλήψεων στα ΑΕΙ, διότι σύμφωνα με τον ίδιο οι φοιτητές έχουν δίκιο στον αγώνα τους κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Μάλιστα δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι η απόφαση για καταλήψεις λαμβάνεται από τις... γενικές συνελεύσεις των φοιτητών, αγνοώντας ότι οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων είναι παράνομη πράξη, καθώς και το κλίμα τρομοκρατίας από μειοψηφίες. Σε αυτή τη θέση κλήθηκε να απάντηση ο Παύλος Μαρινάκης.

Πιο συγκεκριμένα σε σχόλιο που έκανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος ότι για τον δήμαρχο Αθηναίων υπάρχουν και νόμιμες καταλήψεις, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε με επίθεση στον Χάρη Δούκα: «Είναι λυπηρό και ανησυχητικό το να ακούμε από τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της χώρας μας απόψεις τόσο παρωχημένες και απόψεις που είναι αντίθετες στην εφαρμογή του νόμου». Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν αρχίσουμε να κατηγοριοποιούμε τα εγκλήματα, όπως κάνει ο Χάρης Δούκας με τις καταλήψεις: «Υπάρχουν νόμοι που πρέπει να εφαρμόζονται. Το να ακούμε το 2024, 50 χρόνια από την μεταπολίτευση, τον δήμαρχο Αθηναίων να κατηγοριοποιεί τις καταλήψεις, να αρχίσουμε να κατηγοριοποιούμε και τις ληστείες και τις δολιοφθορές. Θα αρχίσουμε δηλαδή να δίνουμε πολιτικό πρόσημο σε μια παράνομη πράξη».

Η αριστερά επενδύει στην προβοκάτσια 

Ο Παύλος Μαρινάκης συνέχισε τα καρφιά του κατά του Χάρη Δούκα, ο οποίος μάλιστα έχει εκφράσει την άποψη ότι μπορούν να δοθούν κενά δημόσια κτίρια σε αριστερές συλλογικότητες. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα δημόσια κτίρια ανήκουν στους Έλληνες φορολογούμενους, οι οποίοι από τους φόρους τους και το υστέρημά τους έχουν πληρώσει όλους αυτούς που δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους από το να κάνουν καταλήψεις, να σπάνε και να εμποδίζουν φοιτητές και καθηγητές να επιτελέσουν το έργο τους στα Πανεπιστήμια.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε μάλιστα ότι διαχρονικά η αριστερά επενδύει στην προβοκάτσια και το ατύχημα ενώ έχουν χτιστεί πολιτικές καριέρες πάνω σε θλιβερά γεγονότα. Επιπλέον υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κατάργησε το άσυλο ανομίας στα Πανεπιστήμια, έχει διαλύσει δεκάδες καταλήψεις, αυτές τις ημέρες διέλυσε καταλήψεις στο ΕΜΠ και το ΑΠΘ, έχει διευκολύνει τις σχολές ώστε να προχωρήσουν σε ψηφιακή εξεταστική όπου χρειάζεται ενώ η δικαιοσύνη από τη μεριά της ερευνά το θέμα των καταλήψεων και θα αποδώσει τις σχετικές ευθύνες. Τέλος έκανε σαφές ότι η Ελλάδα προχώρα μπροστά και η μεταρρύθμιση για τα μη κρατικά ΑΕΙ θα προχωρήσει κανονικά, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.