Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να σύρει τη χώρα στον βούρκο, μπροστά στην απελπισία του αρχηγού και των στελεχών του εν όψει της 25ης Ιουνίου. Η άθλια επίθεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου κατά του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηριστική. Έρχεται δε να προστεθεί στην τοξική τακτική που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία στροφή πριν από τις κάλπες.

«Παίρνετε ανθρώπινες ζωές και τις ρίχνετε στον πάτο της θάλασσας» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το ναυάγιο που είχε γίνει στο Φαρμακονήσι όταν ήταν υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Εσείς προσωπικά έχετε 13 νεκρούς στην πλάτη σας» είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γραμματέας του κόμματος. Ό,τι δηλαδή λένε όλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου από την ημέρα που έγινε το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, τη στιγμή κατά την οποία ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει ευθύνες στο κράτος, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κυρίως στο Λιμενικό Σώμα. Στους άνδρες και στις γυναίκες που έχουν αποδείξει ότι τιμούν τον ρόλο τους εκπληρώνοντας, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, το καθήκον τους.

Το ύφος και το ήθος που ανέδειξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απευθυνόμενος στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αποτυπώνει, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να πατήσει στο ναυάγιο και να εργαλειοποιήσει του νεκρούς προκειμένου να πολώσει το κλίμα για να συσπειρώσει τους φανατικούς οπαδούς και να κλείσει το μάτι σε όλους όσοι εμφανίζονται να απομακρύνονται από το κόμμα με κατεύθυνση προς τα αριστερά.

Συνεχίζουν να επιχειρούν να διασύρουν τη χώρα με αποκορύφωμα τις αναφορές Τσίπρα περί προσπάθειας συγκάλυψης.