Με κάμερες και μικρόφωνα πήγε να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τη μητέρα θύματος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ τη συνάντησή τους την ανήρτησε και στον λογαριασμό του στο Twitter, χθες Σάββατο, 17 Ιουνίου, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.
Πιο συγκεκριμένα, ο διάλογος που εκτυλίχθηκε ήταν ο εξής:
Α.Τ.: Δυστυχώς υπάρχει ασθενής μνήμη. Και όσοι δεν πονούν, γρήγορα ξεχνάνε.
Μητέρα: Ούτε καν το λένε. Ούτε καν προφέρουν τη λέξη (Τέμπη).
Α.Τ.: Όχι, αυτό απαγορεύτηκε. Είναι απαγορευμένη λέξη.
Μητέρα: Το ξέρω, το νιώθω.
Α.Τ.: Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρακολουθούμε τη δικαστική εξέλιξη. Είναι σημαντικό, για όλους τους ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα, να υπάρξει δικαιοσύνη γι’ αυτό που συνέβη στο παιδί σας και στα υπόλοιπα παιδιά.
Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ενημερώνει και ειδικότερα τη μητέρα για την πορεία που έχει διαγράψει μέχρι τώρα η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Επίσης, την ενημερώνει πως πληροφορήθηκε για κώλυμα που έχει παρουσιαστεί στην ολοκλήρωση των έργων τηλεδιοίκησης.
-Δυστυχώς υπάρχει ασθενής μνήμη. Και όσοι δεν πονούν, γρήγορα ξεχνάνε.
— Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras (@atsipras) June 17, 2023
-Ούτε καν το λένε. Ούτε καν προφέρουν τη λέξη (Τέμπη).
-Όχι, αυτό απαγορεύτηκε. Είναι απαγορευμένη λέξη.
-Το ξέρω, το νιώθω.
-Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρακολουθούμε τη δικαστική εξέλιξη. Είναι σημαντικό,… pic.twitter.com/au5EJlAWPw
Ωστόσο, παρακολουθώντας κανείς το συγκεκριμένο βίντεο δεν μπορεί να μη νιώσει άβολα. Ένας πολιτικός, πρόεδρος κόμματος μάλιστα, που βρίσκεται στο πικ του προεκλογικού αγώνα μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, παρουσιάζει με τόσο ανοιχτό τρόπο τη συζήτησή του με μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της.
Είναι σαν να αξιοποιεί μία εθνική τραγωδία, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές προς όφελός του. Είναι σαν να εκμεταλλεύεται ένα προσωπικό δράμα για να ψαρέψει ψήφους. Πρόκειται για μία φθηνή, προσβλητική και εξοργιστική τακτική. Αν ο κ. Τσίπρας ένιωθε ότι είναι χρέος του να κάνει αυτήν τη συνάντηση, ίσως να ήταν προτιμότερο να είχε λάβει μέτρα να γίνει πιο ανθρώπινα, σε ιδιωτικό πλαίσιο, χωρίς τόση έκθεση.